x

smjena na tronu

Hondin Civic Type R više nije kralj Nürburgringa

Najbolje vrijeme na stazi Nürburgring Nordschleife u kategoriji produkcijskih automobila s prednjim pogonom sada ima Renault Megane R.S. Trophy-R.

Posljednje fotografije s belgijske staze Spa Franchorchamps otkrile su da u Hondi definitivno pripremaju još brži (i lakši) Civic Type R. U međuvremenu, Renault Sport je u čuveni njemački "zeleni pakao" poslao svoje posljednje izdanje o temi aktuelnog Megana R.S. kojim je najbolje vrijeme kruga vraćeno u Francusku.

I dok je Civic Type R stazom Nürburgring Nordschleife svojevremeno protutnjao za 7 minuta i 43,8 sekundi, Megane R.S. Trophy-R (kojim je upravljao Laurent Hurgon) je za isti krug "potrošio" 7 minuta i 40,1 sekundu, što je novi rekord staze u kategoriji produkcijskih automobila s prednjim pogonom.

Renault će Megane R.S. Trophy-R predstaviti 24. maja uoči trke Formule 1 u Monacu. Automobil je "smršao" 130 kilograma. I dalje ga pokreće 1,8-litarski četverocilindarski turbo motor iz verzije Trophy koji razvija 300 konjskih snaga i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta, a u sportskom odjelu francuske kompanije rekli su da će biti ponuđen u samo nekoliko stotina primjeraka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.