x

HOROR U BATAJNIČKOJ ŠKOLI, RODITELJI U ŠOKU: Tjerali đake da gledaju abortus i iskasapljene fetuse?! Sedmacima bilo muka od jezivih prizora!

Učenicima sedmog razreda OŠ "Branko Radičević" u Batajnici u svečanoj sali prezentovana su tri tipa abortusa. Bili su prinuđeni da gledaju jezive fotografije i video-snimke. Dok im se prevrtao želudac, posmatrali su iskasapljene krvave fetuse, ogorčen je jedan od roditelja.

On se javio redakciji Kurira u ime ozlojeđenih roditelja, zamolivši da mu ne otkrivaju ime kako bi zaštitio svoje dijete od eventualnih problema u školi. Istakao je da su projekciji prisustvovale direktorka škole Ljiljana Mijić i vjeroučiteljica Željka Pavlović.

- Scene su bile užasavajuće... Prikazivano im je kako se vrši abortus pod vakuumom i kako kroz providno crijevo lete komadi fetusa. Prikazan je fetus koji je ubijen nekom kiselinom, pa je djelovao kao bez kože jer ga je kiselina pojela. Prikazali su i kako se nekom omčom to radi - fetus iskasapljen, odvojena glava od noge. To je horor! Pojedinoj djeci je bilo muka, ali im nisu dali da napuste projekciju - ljutito priča otac.

On dodaje da djecu treba edukovati, ali ne na ovakav način:

- Veoma sam bijesan! U tom trećem načinu objašnjeno je kako se majka osjeća dok se vrši abortus, kako joj se trese utroba jer se fetus mrda zbog te kiseline kojom ga ubijaju. A kad se utroba umiri, to znači da je fetus mrtav i onda se vadi. Prikazivati djeci do te mjere takve stvari je užasno!

Naš sagovornik kaže da se obratio i nadležnim organima.

- Obavijestio sam Ministarstvo prosvjete o svemu ovome. Čini mi se da oni nisu bili upućeni da će djeca gledati taj film. Nije normalno da se djeci tog uzrasta tako nešto prikazuje. Sramota! - ističe naš sagovornik.

Pomoćnica ministra prosvete za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje Vesna Nedeljković rekla je za Kurir da će odmah obavijestiti inspekciju, koja će tražiti izjašnjenje od direktorke škole povodom ovog slučaja. 

(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.