x

Horoskopski parovi koji zapravo ne mogu da se vole

Nikako nisu jedno za drugo.

Djevica i Blizanci

Realisti i sanjari teško mogu naći dodirne tačke, isto kao i veza Djevice i Blizanaca, koja zbog toga ne može opstati.

Kada dođe do krize i treba se boriti za vezu ili odustati, Djevica će mirno ostaviti vezu iza sebe, ostavljajući Blizanca slomljenog srca. Do toga dolazi zbog navike Blizanaca da žive u snovima, a Djevica preuzima sav teret veze na svoja leđa i svega što ide s njom.

Vaga i Bik

Oni su čvrsto povezani i čini se kao da telepatski komuniciraju. To je u početku zanimljivo, ali s vremenom ta njihova čvrsta veza postaje zagušujuća i oboje se osjećaju kao da više nisu individue, već se definišu samo kroz svoju vezu. Zbog toga veza često puca.

Vezi konačno presude Bikova tvrdoglavost i Vagina potreba da povremeno bude u pravu. Budući da se jako dobro razumiju i poznaju, s vremenom očekivanja jednog od drugog postaju prevelika, a rijetko kad se ta očekivanja ostvare.

Lav i Rak

Dok se Rakovi raduju dubokoj, duhovnoj i otvorenoj vezi sa svojim partnerom, nesigurnost Lava donosi nemir u njihovu ideju ljubavne idile i zato veza ovog para nikad dobro ne završava.

Lavovi su skloni ekstremnim promjenama u ljubavi, od toga da su jedan tren kraljevi cijelog svijeta, samopouzdani i spremni obasipati svog partnera pažnjom i ljubavi, do toga da su sarkastični i cinični te kritikuju svaku sitnicu koju njihov partner radi.

Osjetljivi Rakovi ovakvo ponašanje uzimaju k srcu i uključuju svoj odbrambeni mehanizam koji se uglavnom sastoji od zamjeranja i ljutnje, što na kraju u potpunosti zatruje njihovu vezu.

Jarac i Vodolija

Oba znaka su jako tvrdoglava i uporna, a iako se zbog toga privlače, to je i razlog zašto veza ovog para najčešće puca.

Dok Jarci funkcionišu po osjećaju, Vodolije su praktične. I zbog toga s vremenom ispadne da su Vodolije šefovi u vezi, ostavljajući Jarce da se bore za svoju poziciju. Ovakav odnos snaga u vezi dovodi do eksplozije kod oba znaka i često završava svađom i burnim raskidom.

Strijelac i Rak

Nikako nisu jedno za drugo. Rakovi vjeruju u poslovicu “strpljen – spašen”, a Strijelci su jako aktivni i spremni na nove avanture i izazove u životu. Rakova mirnoća potiče u Strijelcu nemir, a s vremenom i zamjeranje koje se lako može pretvoriti u svađe i bijes.

Strijelac obožava promjene i stalno pokušava nešto novo u životu i vezi, dok promjene koje se događaju oko Raka uglavnom ostaju neprimijećene jer on ima svoj pogled na život koji ga vodi u svemu što radi.

Najveću vrijednost u ljubavi Strijelci povezuju uz apsolutnu seksualnu vezu s partnerom, dok su Raku primarne emocije. Ta razlika će na kraju presuditi njihovoj vezi.

Škorpija i Ribe

Ovo je ubojita kombinacija, budući da su oba znaka jako emotivna, a istovremeno jako nepovjerljivi jedan prema drugom. Škorpije su jako nemarne u izražavanju svoje ljubavi prema Ribama, koje kroz život idu vođene osjećajima.

Suprotne karakteristike, koje su u početku bile iskra strasti, lako postaju ono što će vezu uništiti. Ribe trebaju slobodu koju će Škorpijino nepovjerenje ugušiti.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.