x

Horvat: Izabrali smo teži put, a to nas je poremetilo

Nakon 30-27 pobjede na gostovanju kod Belgije u Hasseltu u susretu 2. kola kvalifikacija za plasman na EP rukometaša koje će se održati 2024. godine u Njemačkoj hrvatski izbornik Hrvoje Horvat naglasio je kako je najviše problema njegovim igračima predstavljala belgijska igra sa sedmoricom u polju.

“Samo smo izabrali teži put. Dobro smo počeli, poveli s četiri razlike da bi nas onda poremetio taj njihov sedmi igrač. Najbitnija su dva boda, a ostalome ćemo morati popričati. Ostaje dosta otvorenih stvari za analizu pred Svjetsko prvenstveno“, izjavio je Horvat.

Jedan od junaka pobjede bio je i mladi 20-godišnji vratar Dominik Kuzmanović koji je obranio nekoliko teških lopti u samoj završnici.


“Prilično teška i stresna utakmica. Belgija je solidna momčad, pokazala je da zna igrati. Stvarala nam je najviše problema svojom igrom sedam-na-šest“, kazao je Kuzmanović.

Tin Lučin je sa šest pogodaka uz Luku Cindrića i ivana Martinovića bio najefikasniji igrač u redovima Hrvatske.


“Znali smo da će biti teška utakmica, ali ne i da će Belgija biti u igri praktički do samoga kraja. Dosta igrača nije naučeno na ovako rani termin, ustvari se ne stigne niti ručati kako treba. Ispunili smo cilj, a igrom u nekim segmentima možemo biti dosta zadovoljni, a u nekima manje“, rekao je Lučin.


(Sportklub.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.