x

Podjela bodova u Budimpešti

Hrabri Mađari zaustavili Francusku!

U Budimpešti je pred punim tribinama Puškaš Arene odigran meč 2. kola grupe F Evropskog prvenstva između Mađarske i Francuske, a završen je rezultatom 1:1.

Francuzi su u prvom kolu savladali Njemačku, no ko bi rekao da će daleko veće probleme imati danas protiv Mađarske, koja je na krilima nevjerovatne publike parirala svjetskim prvacima i na kraju došla do boda.

Francuska je bila bolja u prvih 45minuta, imala nekoliko jako dobrih prilika, ali je na odmor otišla s golom zaostatka.

Prvu pravu šansu imao je Griezmann u 14. minuti. Benzema je pucao, Gulacsi odbio ravno na nogu Griezmanna, no Barcin napadač ne koristi izglednu situaciju.

Samo tri minute kasnije Digne je ubacio u srce kaznenog prostora Mađara, Mbappe sam u skoku, ali glavom je pucao pored gola. Treća velika šansa za Tricolore u 31. minuti, no Benzema s desetak metara slabo šutira i lopta ide pored gola.


I dok su se redali napadi Francuske, uslijedila je kontra Mađara u nadoknadi prvog dijela, a kapiten Fiola je nakon proigravanja Sallaija matirao Llorisa za veliko slavlje mađarskih navijača.

U nastavku očekivano žestoki napadi Francuske, a već u 57. minuti je Deschamps bacio sve karte u napad, ubacivši Dembelea umjesto Rabiota. Upravo je ofanzivac Katalonaca u 59. minuti pogodio stativu.

Francuska je izjednačila, potpuno zasluženo, u 66. minuti. Lloris je ispucao loptu daleko, mađarski defanzivci loše reaguju i Mbappe stiže do lopte, ubacuje ju u peterac, na kraju Orban kratko dodaje do Griezmanna, kojem nije bilo teško da zatrese mrežu.


Zamalo da Francuzi u potpunosti preokrenu dvije minute kasnije. Griezmann je izveo slobodni udarac, a Mbappe iz voleja pogađa samo vanjski dio mreže. Mbappe je silovito gađao u 82. minuti, no sjajna odbrana mađarskog golmana.

Do kraja utakmice Francuzi su na sve načine nastojali doći do novog gola i pobjede, ali Mađarska je izdržala i osvojila jako vrijedan bod s kojim je zadržala šanse za plasman u drugi krug.

Od 18 sati sastaju se Portugal i Njemačka u drugom meču grupe, a u 3. kolu čeka nas derbi Francuske i Portugala, dok će Mađari odmjeriti snage s Nijemcima.


(Sport 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.