x

Poraz na startu EP-a za debitanta

Hrabri Makedonci ipak poklekli pred Austrijom

Reprezentacija Sjeverne Makedonije je u svom premijernom nastupu na EURU doživjela poraz od Austrije, bilo je 3:1.

Austrijanci su bolje otvorili ovaj susret. Imali su posjed lopte od prvog minuta u svojim nogama, dok su Makedonci za to vrijeme bili u blagom grču.

Svega 18 minuta je izdržala ekipa Igora Angelovskog na otvorenju EURA kada je mrežu njegove ekipe pogodio Lainer. Fudbaler Borussia Mönchengladbach je iskoristio upotrebljiv pas Sabitzera i pogodio mrežu golmana Dimitrevskog.

Makedonci nakon primljenog gola nisu pali u očaj i samo deset minuta kasnije su neutralisali negativan rezultat. Veliki haos pred golom Austrije, do lopte dolazi Goran Pandev koji je posprema u praznu mrežu za erupciju velikog broja navijača njegove selekcije koji su danas doputovali u Bukurešt.


U 63. minut umalo potpuni preokret. Boban Nikolov je izbio sam ispred golmana Austrije i u situaciji jedan na jedan golman Bachmann brani njegov udarac.

Ubrzo je uslijedila kazna i to od dvojice rezervista. U igru su u 59. minuti ušli Gregoritsch i Arnautović koji su kasnije presudili Makedoncima. Taj će se potez selektora Franca Fode ispostaviti ključnim.


Prvo je Gregoritsch nakon asistencije Alabe pogodio za novo vodstvo svog tima u 78. minuti, a u posljednjoj minuti regularnog dijela i Marko Arnautović se upisao u strijelce kada je iskoristio nesporazum u redovima protivnika, došao do lopte, zaobišao golmana i pogodio za konačan rezultat.

Makedonci će u narednom kolu igrati sa Ukrajinom 17. juna, dok će istog dana Austrija snage odmjeriti sa Nizozemskom.

Igrač FK Sarajevo Krste Velkoski, svih 90 minuta je meč posmatrao sa klupe za rezervne igrače.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.