x

Hrvatski košarkaši donirali 250.000 eura za obnovu bolnice i borbu protiv koronavirusa!

Pored vanredne situacije koju je širom svijeta uzrokovala pandemija koronavirusa, Zagreb je pogodio i najjači zemljotres u posljednjih 140 godina, a hrvatski košarkaši odlučili su pomoći finansijskom donacijom.

Svjesni teške situacije, igrači i stručni štab hrvatske košarkaške reprezentacije odlučili su zajednički prikupiti sredstva te su za borbu protiv koronavirusa i za sanaciju štete u Petrovoj bolnici uplatili nešto više od dva miliona kuna (više od pola miliona KM), saopćio je Hrvatski košarkaški savez.


"Želja nam je pružiti podršku trenutno najosjetljivijem dijelu sistema – zdravstvenom sektoru, kako bi i pacijenti i medicinsko osoblje koje se u ovoj krizi nalazi na prvim linijama odbrane bili zbrinuti. Ovu smo akciju pokrenuli s nadom da ćemo pomoći i u borbi protiv koronavirusa, ali i u obnovi i sanaciji zgrade Petrove bolnice, kao i u nabavci potrebnih aparata, lijekova, odnosno svega onoga što stručne osobe procijene da je primarno. Iako trenutno nismo fizički zajedno, srca su nam na istom mjestu – uz Hrvatsku i Zagreb", poručili su zajednički igrači i stručni štab reprezentacije Hrvatske, javio je HKS.


U akciju su se uključili mnogi reprezentativci, poneki i bivši, kao i članovi stručnog štaba, ali niko se nije htio izdvajati poimence kako bi u prvom planu ostala sama akcija i želja da se pomogne najpotrebitijima, saopćeno je iz HKS.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.