x

AUSTRALIAN OPEN

Hrvatski teniseri i Naomi Osaka priredili razočarenja dana, bez iznenađenja u muškom singlu

Nastavljen je vrlo uzbudljiv dan na terenima Australian Opena, a najveću senzaciju napravili su Thanasi Kokkinakis i Nick Kyrgios koji su rezultatom 7:6 i 6:3 savladali najbolji dubl svijeta Matu Pavića i Nikolu Mektića.

Hrvatski dubl stigao je u Melbourne po novu Grand Slam titulu, ali su se oprostili već u prvom kolu. Bolja od njih bila je domaća kombinacija Kyrgios/Kokkinakis koja i nije baš poznata po dobrim igrama u parovima.

Australci su bili bolji, a pobjedu su "prelomili" u dramatičnom tie-breaku prvog seta. Tu su slavili rezultatom 10:8, a onda u drugom setu to ovjerili rezultatom 6:3.

U muškoj konkurenciji nije bilo većih iznenađenja. Pretendent na mjesto broj jedan nakon Australian Opena Alexander Zverev u tri seta savladao je Radua Albota, a uspješan je bio i Denis Šapovalov, kao i Pablo Carreno-Busta.

Najinteresantniji meč dana odigrali su Matteo Berrettini i Carlos Alcaraz, a triler je na kraju pripao italijanskom teniseru rezultatom 3:2.

U konkurenciji dama tokom noćnog dijela programa nije bilo iznenađenja, o čemu smo vam već pisali, ali je zato Naomi Osaka šokantno ispala od Amande Anisimove. Mlada Amerikanka je slavila rezultatom 2:1, po setovima 4:6, 6:3 i 7:6.


Svi rezultati u muškoj konkurenciji:

Kecmanović - Sonego 3:1

Monfils - Garin 3:0

Berrettini - Alcaraz 3:2

Šapovalov - Opelka 3:1

Carreno-Busta - Korda 3:1

Zverev - Albot 3:0


Svi rezultati u ženskoj konkurenciji:

Azarenka - Svitolina 2:0

Pegula - Parrizas-Diaz 2:0

Krejčikova - Ostapenko 2:1

Badosa - Kostjuk 2:1

Sakkari - Kudermetova 2:0

Keys - Wang 2:1

Anisimova - Osaka 2:1

Barty - Giorgi 2:0


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.