x

FK Radnik odnio bod iz Mostara

HŠK Zrinjski sve dalje od odbrane naslova prvaka BiH

Zrinjski je u 21. kolu Premijer lige BiH ugostio Radnik, a na kraju su gosti odnijeli jedan bod odigravši meč bez pobjednika (0:0).

Odličnih 20 minuta igre smo vidjeli Pod Bijelim brijegom. Sijevalo je sa svih strana i pravo je čudo kako su mreže u tom periodu ostale netaknute.

Reviju pokušaja otvorio je Čurjurić u četvrtoj minuti za domaće, da bi pet minuta kasnije Brkić fantastičnom odbranom spasio Plemiće nakon šuta Hadžića.

Uzvratio je Zrinjski u 13. minuti. Marković je u dobroj poziciji nakon ubačaja Filipovića, ali je neprecizan. Već u narednom napadu nova velika šansa za Radnik, Peco je u šansi, ali Brkić je danas bio sjajan.

Zatim su s druge strane pokušali Hajdarević i Čurjurić. Međutim, ni oni nisu bili precizni, a onda je uslijedio period tvrde i mirne igre na obje strane i do kraja prvog poluvremena se apsolutno ništa nije dešavalo u Mostaru.

Radnik je odlično ušao i u nastavak meča. Đurić je prvi prijetio Brkiću koji sjajno brani njegov udarac, a zatim je i skinuo pokušaj Maksimovića.

Tek u 70. minuti Plemići su u šansi. Stojkić je uposlio Hajdarevića, čiji udarac nije precizan. U 84. minuti velika šansa za domaće. Čurjurić je ubacio, a Jakovljević je pogodio stativu.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata i ostalo je 0:0, što je rezultat koji najviše odgovara FK Sarajevo. Domaći su u finišu i tražili penal jer su smatrali da je igrač Radnika zaustavio loptu rukom, ali se sudija nije oglasio.

Zrinjski sada za Bordo timom zaostaje devet bodova i zaista su u teškoj poziciji za odbranu naslova prvaka BiH.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.