x

Premijer liga BiH, 4. kolo

HŠK Zrinjski ubjedljiv protiv FK Zvijezda 09 u Mostaru

Večeras je Pod Bijelim brijegom odigran zaostali meč 4. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Zvijezde 09. Domaći Zrinjski je bio bolji i slavio laganu pobjedu rezultatom 3:0.

Krenuo je Zrinjski žestoko od samog starta, pa je vrlo brzo zaprijetio preko Čurjurića, ali je golman Zvijezde 09 bio na visini zadatka.

Mogao je Zrinjski do vodstva i u 10. minuti kada je veliku grešku napravila odbrana gostiju. Ipak, golman Manojlović je stigao do lopte na vrijeme i spriječio Lendrića da postigne gol.

Treba reći da su i gosti na otvaranju meča prijetili preko Predragovića i Blagojevića, ali nije bilo problema za Brkića.

Nakon 20-ak minuta igre Lendrić je propustio veliku šansu da dovede Zrinjski u prednost. Bio je sam na pet metara od gola, lopta je nekako došla do njega, ali nije uspio pogoditi.

Zrinjski, međutim, u 27. minuti stiže do gola. Jakovljević se sjajno snašao nakon kornera i pogodio za 1:0.

Odmah nakon gola pokušao je i Čurjurić, ali je ostalo 1:0.

Zrinjski je do drugog gola došao u 39. minuti. Lendrić je pokušao, a do odbijene lopte je došao Govedarica i pogodio za 2:0.

Ispostavilo se da je tada Miljan Govedarica i postavio rezultat prvog dijela.

Mogao je Zrinjski već nakon pet minuta igre u nastavku doći do trećeg gola. Odigrali su domaći odličnu akciju, Govedarica je izbio sam pred golmana, koji mu je, međutim, skinuo zicer.

Gosti su u nastavku djelovali bezvoljno, dok je Zrinjski apsolutno kontrolisao igru, a u 62. minuti je stigao i do trećeg gola.

Čurjurić je uposlio Stojkića koji se sjajno oslobodio svog čuvara, a onda desnom nogom pogodio bliži golmanov ugao za 3:0.

Nekoliko minuta kasnije se Lendrić našao u novoj sjajnoj prilici, ali je ponovo šutirao pored gola.

Nije se dugo čekalo na na novu priliku za Lendrića. Napadač Zrinjskoj je sve dobro uradio i šutirao, ali se lopta od bloka odbila u stativu.

Do kraja je ostalo 3:0, pa je Zrinjski slavio laganu i ubjedljivu pobjedu, dok je Zvijezda 09 ostala na samo dva osvojena boda u novoj sezoni PL BiH.

Treba istaći da je danas Petar Kunić debitovao za Zrinjski. On je u 80. minuti zamijenio Govedaricu koji se prethodno žalio na povredu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.