x

Trijumf Plemića

HŠK Zrinjski za dvije minute završio derbi protiv Širokog, ali strahovao za bodove do kraja

Zrinjski je u ogođenoj utakmici 8. kola Premijer lige BiH u hercegovačkom derbiju savladao Široki Brijeg rezultatom 2:1.

Plemići su do važna tri boda došli sa dva gola u prvom poluvremenu, a golove su zabili u razmaku od jedne minute.

Zrinjski prijeti već u prvoj minuti meča. Filipović šutira, Zlomislić brani, da bi u petoj minuti gosti iz Širokog zamalo poveli, ali Jakovljević udarac jednog fudbalera gostiju izbacuje sa gol-linije.

Nakon perioda u kojem nije bilo prevelikih uzbuđenja Plemići za samo dvije minute prave sjajan posao i postižu dva gola.

U 23. minuti Zlomislić sjajnom loptom pronalazi Josipa Ćorluku, a novi reprezentativac BiH zabija za prednost od 1:0.

Samo minut kasnije već je 2:0. Ovog puta Ćorluka asistira, a Josip Ivančić zabija za 2:0.

Do kraja prvog poluvremena još nekoliko dobrih pokušaja sa obje strane. Najbolju šansu imali su gosti sa Pecare u 43. minuti, ali Ćorić ne koristi nesporazum u odbrani domaćeg tima i šutira pravo u Brkića.

Nastavak meča u Mostaru nije ponudio previše. Plemići su bez ikakvih problema čuvali prednost, Široki je imao posjed lopte, ali u fazi napada gosti nisu mogli napraviti previše.

Tek u 90. minuti Cipetić ima odličnu šansu da postigne gol, ali Brkić brani. Ipak, gosti u nadoknadi meča dolaze do gola. Jakovljević postiže autogol nakon ubačaja Cipetića i postavlja konačnih 2:1, iako su gosti imali šansu da eventualno dođu i do boda, ali nisu uspjeli kreirati šansu iz koje bi zabili i drugi gol.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.