x

Odlično izdanje Nijemca

Hulkenberg se pobrinuo za veliko iznenađenje u kvalifikacijama na stazi Silverstone

Nico Hulkenberg koji je u Silverstone stigao kao zamijenski vozač za Sergija Pereza napravio je najveće iznenađenje u današnjim kvalifikacijama.

Prve dvije pozicije očekivano su pripale Mercedesu. Valtteri Bottas je uspio nadmudriti Lewisa Hamiltona za 0.063 stotinke pa je tako Finac osvojio svoj 13. pole position u karijeri.

Hulkenberg je u Racing Pointu završio treći što se čini nevjerovatnim uspjehom s ozbirom da je prije 10-ak dana uživao na odmoru i bio je daleko od najbržeg oktanskog cirkusa na svijetu.

Nijemcu će sutrašnji nastup biti 178. u Formuli 1 i idealna prilika da dođe do prvog podijuma u karijeri i to kada se najmanje očekivao obzirom da ove sezone nije trebao ni voziti.

Max Verstappen je bio četvrti, dok su u top 10 još Daniel Ricciardo, Lance Stroll, Pierre Gasly, Charles Leclerc, Alexander Albon i Lando Norris.

Sebastian Vettel je imao još jedne razočaravajuće kvalifikacije. Vozač Ferrarija će sutra startati sa 12. pozicije. Razočarao je i Kimmi Raikkonen koji će startati kao posljednji.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.