x

Zenica

Humanitarni bazar u sklopu akcije za Kenana Madžu

U bašti Caffe bara Zona (Hard Rock) je  održan humanitarni bazar i druženje, u sklopu akcije prikupljanja novčane podrške za borca za ljudska prava, poznatog zeničkog humanitarca, Kenana Madžu. 

“Kenan je obolio od tumora i trenutno se nalazi na liječenju u Sarajevu, gdje čeka konačan nalaz da se ustanovi o kakvom je tumoru riječ. Kenana poznaje većina nas kao vedrog i nasmijanog momka, koji je poznati frizer, a nažalost samom situacijom u kojoj se našao onemogućen mu je rad. Ovim putem vas sve pozivam, da mi se pridružite ispred robne kuće Bosanka u akciji prikupljanja pomoći za Kenu. Isto tako pozivam sve koji žele, da za samu akciju naprave neki kolač, donesu sokove, ma bilo šta što može pomoći. Javite mi se porukom ili na viber broj 061765159 i svakako pozivajte prijatelje na događaj i dijelite ga, jer zajedno smo jači. Hvala vam ljudi”, navodi Iva Dujmović u opisu događaja kojim je na Facebooku najavljena ova akcija.

Na bazaru se po pristupačnim cijenama, mogao kupiti nakit, torbe, slike, knjige, odjeća i raznovrsne hand-made proizvodi i tako su kupci obradovali sebe ili dragu osobu i također ujedno pomogli našem drugu da pobijedi bolest, poručuju organizatori.

Za muziku i dobru atmosferu tokom akcije bili su zaduženi: Crni, Davor B i Ady Resacovich.

U proteklih nekoliko sedmica, velik broj Zeničana, koji poznaju Kenana i poštuju njegov humanitarni angažman, bilo da su učestvovali u organizacijama protesta ili se s njim privatno druže, odazvalo se brojnim akcijama, pokrenutim putem društvenim mreža i u spontanim dogovorima među zeničkom rajom. Na taj način prikupljen je već određeni iznos novca, koji će Kenanu pomoći da uspješnije prebrodi izazove u borbi sa opakom bolešću.


.

.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.