x

nestvarni prizori

Hurghada u Egiptu hit destinacija ove godine za odmor, Relax Tours ima specijalnu ponudu! Još samo par mjesta! (Galerija)

Ekskluziva.ba portal je bio dio nezaboravnog putovanja u Egipat, a sve to u režiji Relax Tours agencije. Naime, već je svima poznato kako je Egipat i Crveno more ove godine prava HIT destinacija. Kada je u pitanju ova agencija već nekoliko grupa je otišlo i vratilo se, mnogi termini su već i popunjeni - osim jednog za koji ima još nekoliko mjesta. Naime, prva dva termina 07. i 16. juni za Hurghadu su popunjeni, međutim Relax Tours agencija je za Vas pripremila SPECIJALNU ponudu za polazak 25.06.2021. od 959 KM , 10 dana,hotel 4* , all inclusive (posljednja mjesta, cijene važe za uplate do 16.06.).

Relax Tours Travel Agency

Zelenih beretki 22, Sarajevo 71000, Bosnia and Herzegovina

Telefon: 033 263-330, Viber: 063 771-442

Sve što Vašem organizmu sada treba su tople sunčeve zrake, kristalno čisto tirkizno more, nestvarno lijep podvodni svijet sa ribicama i koralima svih duginih boja, vrhunska gastronomska ponuda, ljubazni domaćini, te SIGURNI I UDOBNI SVJETSKI POZNATI HOTELI, sa najvišim higijenskim i zdravstvenim standardima. Uz sve ovo odmarate svoje tijelo i dušu na mekanim, puderastim pješčanim plažama, gledajući u čuveno Crveno more i pijuckajući omiljeni koktel. Ne ovo nije san, ovo je Vaš najpovoljniji odmor u turističkom centru Hurghadi-Egipat do sada, a sve to će učiniti savršenim jedna od najuspješnijih turističkih agencija u regionu - Relax Tours.


Putnici se već stoljećima dive velikim piramidama Egipta, međutim u zadnje vrijeme mnogi su otkrili da je u Egiptu moguće doživjeti i otkriti mnogo više – ne samo historijske, nego i prirodne i kulturne znamenitosti. Većina turista se nakon prve posjete u Egipat želi vratiti baš zbog toga što su otkrili brojna nova lica te arapske države. Veliki broj njih se vraća zbog egipatskih ljetovališta kao što je šarmantna Hurghada. Hurghada je veliki turistički centar Egipta na zapadnoj obali Crvenog mora, 500 kilometara jugoistočno od glavnog grada Kaira. Ne tako davno, Hurghada je bila malo ribarsko mjesto. Danas je izrasla u grad sa gotovo 40.000 stanovnika, starim i novim modernim dijelom, kao i turističkom zonom sa svim neophodnim sadržajima za idealan odmor poput restorana, barova, klubova, kafića, te brojnim šarenim trgovinama.


Kada je u pitanju naše putovanje sa Relax Tours agencijom, zajedno sa onima koji su se zadesili s nama na turi, možemo potvrditi kako je organizacija na vrhunskom nivou. Nevjerovatni hoteli koji ostavljaju bez daha, organizovane ekskurzije, vodiči - sve je bajkovito. Pored toga što će fotografije reći sve o ljepoti Hurghade i ovog putovanja, opisati ćemo vam nezaboravne dane.

Sastanak putnika je bio na sarajevskom aerodromu 90 minuta prije polijetanja. Nakon carinskih i graničnih formalnosti uslijedio je let za Istanbul, sa Turkish Airlines (u 12:00 sati), slijetanje u Istanbul je bilo u 14:45 sati. Nastavak leta je bio u 23:05 sati, te slijetanje u Hurghadu u 00:45 sati. Nakon završenih procedura na aerodromu uputili smo se u hotel na noćenje.


Boravak u Hurghadi je u odabranom hotelu na bazi ALL INCLUSIVE USLUGE. Vi možete birati između sljedećih hotela: SEAGULL BEACH RESORT 4*, CONTINENTAL 5*, HILTON PLAZA 5*. Drugi dan putovanja, odnosno prvo jutro u Hurghadi je krenulo uz doručak, a potom je uslijedilo slobodno vrijeme za kupanje, odmor, te individualne aktivnosti.

Do dana povratka boravak u Hurghadi je bio izuzetno uzbudljiv i zaista, u svakom smislu riječi kao iz snova. Kristalno čisto, najtoplije more na svijetu sa bijelim pješčanim plažama, tirkizne boje, noćna zabava u svjetski poznatim klubovima, restoranima, kafićima i barovima sa trbušnim plesom, kupovina suvenira i začina u orijentalnim bazarima, šetnja po Memši...


Hurghada je i odlična destinacija za sportove na vodi, poput jedrenja, surfinga, ronjenja. U izboru imate i neke od fakultativnih izleta u Kairo, te razgled čuvenih piramida na platou Gize, posjeta Egipatskom muzeju, krstarenje na Rajsko ostrvo- Giftun island uz ronjenje i ručak na brodu. Mnogi ovo ostrvo nazivaju egipatskim maldivima zbog njegove nestvarno lijepe tirkizne boje i mekanih pješčanih plaža. Obzirom na veliko i raznovrsno bogatstvo svijeta podmorja i ponuda ronilačkih izleta je raznovrsna, a nezaobilazna je bila i uzbudljiva vožnja safari džipovima kroz pustinju.


Kako smo spomenuli tokom boravka u Hurghadi imate mogućnost biranja odlazaka na izlet. Kada je u pitanju odlazak u Kairo, riječ je o jednodnevnom izletu autobusom, a cijena po osobi je 75.00 € (za dijete se plaća 50%). Iz Hurghade smo krenuli iza ponoći, a u Kairo stigli rano ujutru (oko 6 sati vožnje). Tamo smo posjetili Egipatski muzej, ručali u restoranu sa 5*, a nezaobilazan je bio i obilazak piramida i sfinga. Pored svega toga imate i slobodno vrijeme i šoping u parfumeriji.


Izlet u Luxor - jedan od gradova koji krije brojne misterije drevne egipatske civilizacije i svoja vrata otvara turistima iz cijelog svijeta. Mnogi ga opisuju riječima da je “jedan od najvećih otvorenih muzeja na svijetu”. Kao i u Kairu, također smo proveli cijeli dan na ovom izletu. Cijena po osobi je 75 € (za dijete se plaća 50%). Po dolasku je uslijedila posjeta Zapadnoj Obali (Dolina Kraljeva,Statua Memnuna,Hram Hatšepsut). Imali smo i jedno stajanje u Alabaster tvornici, a potom Buffet ručak. Uslijedila je i posjeta Istočnoj Obali ( Karnak hram), Muzeju Papirusa, a povratak u Hurghadu je uslijedio prije zalaska sunca.


Nezaobilazna je bila i gradska tura po Hurghadi. Cijena po osobi je 10 € (za dijete se plaća 50%), a podrazumijeva obilazak starog i novog dijela grada, te obilazak kulturoloških lokaliteta. Uslijedila je i posjeta centru Akvarija, Koptskoj crkvi, džamiji (samo vani), Staroj gradskoj ulici... Nakon šopinga je došao red na slobodno vrijeme sa uključenim besplatnim pićem.


Još jedan od izleta je odlazak na Giftun otok koji ima raznovrsnu ponudu. Cijena izleta po osobi je 28 € (za djecu se plaća 50%). Giftun otok je jedan od najvećih otoka u Crvenom moru. Izlet se realizuje brodom, oprema za ronjenje uključuje: masku,cijev i peraje. Prvo stajanje koje traje oko 2 sata na Giftun otoku putnici su iskoristili za sunčanje, odmor i kupanje. Drugo stajanje u trajanju otpilike oko sat vremena smo iskoristili za ronjenje u blizini koralnih grebena, a zatim je uslijedio buffet ručak na otvorenom, na brodu. Treće stajanje smo iskoristili za ronjenje s maskom u blizini drugog koraljnog grebena na povratku do marine.


Odlazak na Red Sea Dolphin (stakleni brod) - to je brod dužine 18 m ,sa 3 sprata. 1. sprat je paluba za sunčanje i opuštanje, 2. je udoban salon za opuštanje, 3. je staklena soba pod vodom za punu prednost panoramskog pogleda na jedinstveni podvodni život Hurgade kroz prozirne staklene prozore.

Brodom se plovi oko 2 sata po šarenim i bogatim koraljnim grebenima i velikoj raznolikosti obojenih riba, a ovo iskustvo po osobi iznosi 25 € (za djecu se plaća 50%).


Sinbad Submarine - riječ je o nevjerovatnoj turi koja će vas odvesti 25 metara duboko ispod Crvenog mora omogućavajući vam da uhvatite podvodni ritam Crvenog mora. Dovest će vam formacije koralja i divlji život na vaše udobno klimatizirano sjedalo s pogledom na prostrane luke. Tura traje 2 sata (1 sat pod vodom), a cijena po osobi iznos 40 € (za djecu se plaća 50%).


Ono što je većina putnika željno iščekivala jeste Sahara Park (Safari). Cijena po osobi je 38 € (za djecu se plaća 50%). Jednostavno rečeno - mega safari putovanje puno uzbuđenja i radosti. Polazak iz hotela je organizovan džipovima koji su vozili putnike do centra Safari Land-a. Program je obuhvatio: Moto Safari + Jeep Safari + Mini Buggy Cars (u stazi) + Deve + mini zoološki vrt i terarij, Fakeer Show) & Teleskop, ručak BBQ otvoreni buffet, voda + bezalkoholni napitak + show (trbušni ples + Tanoura).


Nakon 10 dana provedenih na nezaboravnom odmoru, uslijedio je i povratak i skupljanje utisaka, slika i memorija sa ovog prelijepog putovanja. Let za Istanbul je bio u 02:55 sati, sa slijetanjem u Istanbulu u 06:45 sati. Nastavak leta za Sarajevo je bio u 10:25 sati, a u Sarajevo smo sletjeli u 11:20 sati. Putovanje sa Relax Tours agencijom svakako je svima nama donijelo mnoštvo nezaboravnih trenutaka iz sna koje ćemo pamtiti vječno.


Podsjećamo, prva dva termina sa Relax Tours agencijom - 07. i 16. juni za Hurghadu su popunjeni. Međuti, za Vas su pripremili SPECIJALNU ponudu za polazak 25.06.2021. od 959 KM , 10 dana,hotel 4* , all inclusive (posljednja mjesta, cijene važe za uplate do 16.06.). Budite brzi i na vrijeme rezervišite svoje mjesto.

Telefon: 033 263-330
Viber: 063 771-442
[email protected]
Facebook: https://www.facebook.com/RelaxtoursBH/
Instagram: https://www.instagram.com/relaxtours/

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

Foto: Ekskluziva.ba

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.