x

Hyundai otkrio kada stiže Ioniq 5

Hyundai je već najavio da će u narednih nekoliko godina predstaviti više novih električnih modela, i to pod brendom Ioniq.

Tačnije, za početak su najavljena tri modela, a prvi će biti Ioniq 5 čija premijera je sada potvrđena za 23. februar, piše Autoblog.

Ioniq 5 će biti kompaktni crossover-coupe, inpirisan Hyundai 45 conceptom sa sajma automobila u Frankfurtu 2019. godine, dok će kao baza poslužiti modularna E_GMP platforma. U vijesti se navodi i podatak da će Ioniq 5 imati točkove od 20 inča.


Neke nezvanične informacije kažu da će vozilo pokretati dva elektromotora sa ukupno 313 KS (imaće pogon na sva četiri točka), kao i da će ubrzanje od 0 do 100 km/h iznositi 5,2 sekundi.

Na početku će biti dostupan Ioniq 5 First Edition sa baterijama od 58 kWh i autonomijom od 450 km (po WLTP-u), ali se već najavljuje i varijanta sa baterijama od 82 kWh i autonomijom od 550 km.


Sem toga, pominju se i 800V sistem punjenja, kao i podatak da je za punjenje 20 do 80% kapaciteta baterija potrebno samo 15 minuta.

Prve isporuke Ioniqa 5 First Edition se u Evropi očekuju u junu ili julu, ali za sada nije poznato po kojoj cijeni (jedino se najavljuje da će biti konkurentna).


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.