x

online premijera automobila

Hyundai predstavio novi Santa Fe

Nakon što su nedavno objavljene prve službene fotografije i neke pojedinosti vezane uz novu generaciju velikog hyundaijevog SUV-a sada je na red došla i prava službena online premijera automobila čija je prodaja na korejskom tržištu već započela. Tačnije, Hyundai je već zaprimio oko 15 hiljada narudžbi od domaćih kupaca.

Novi Santa Fe će biti dostupan u dvije verzije, standardnoj i Santa Fe XL. Ova potonja će dolaziti s tri reda sjedala i u nju će se moći smjestiti sedmoro putnika, a dodajmo kako je u pripremi i verzija s osam sjedala. Dizajn vanjštine i interijera djeluje osjetno kvalitetnije i luksuznije od prethodnika, a primjetan je utjecaj modela Kona, posebno na eksterijer. Inače, novi Santa Fe je dimenzija 4770 x 1890 x 1680 mm, a međuosovinski razmak mu iznosi 2765 mm. To znači da je novi model 70 mm dulji i 10 mm širi te da mu je međuosovinski razmak narastao za 65 mm.

Zahvaljujući rastu dimenzija ponuda prostora unutar putničke kabine i prtljažnika je također narasla pa sada obim prtljažnog prostora iznosi 625 l (prije 585 l), a u XL izvedbi iza trećeg reda sjedala se nudi zapremina od 130 l.

Da je riječ o automobilu osjetno bogatije i naprednije opreme dovoljno govori činjenica da je s njim dostupna digitalna instrumentna ploča, head-up zaslon, sustav glasovnog upravljanja infotainmentom i sl. Također, tu je i nekoliko sustava pomoći vozaču poput aktivnog održavanja vozna trake, izbjegavanja sudara, aktivnog tempomata, sistem upozorenja na vozila otraga…

U Južnoj Koreji Santa Fe će biti dostupan s turbo benzinskim 2,0-litrenim 4-cilinričnim motorom snage 235 KS i najvećeg okretnog momenta od 353 Nm, a pored toga će biti dostupna i dva dizela obujma 2,0 i 2,2 litre. Prvi razvija snagu od 186 KS i najveći okretni moment od 402 Nm, a drugi 202 KS i 441 Nm. Svi ovi motori su upareni s 8-stepenskim automatski mjenjačima te opcijskim pogonom na sva četiri točka, a kasnije će ponuda biti proširena s hibridnom izvedbom.


(Autonet.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.