x

Novi haos u porodici Zukorlić

I muftijin sin ima drugu ženu? Usame oženio svoju učenicu (19) kojoj je predavao u Medresi?!

Usame Zukorlić, predsjednik Stranke pravde i pomirenja i sin pokojnog muftije Muamera Zukorlića, navodno je krenuo je očevim stopama i oženio se drugi put. Usame je drugi po redu brak navodno sklopio po šerijatskom pravu sa svojom učenicom, devetnaestogodišnjom Aminom Paljevac, kojoj je bio nastavnik još dok je predavao u Medresi Gazi Isa-beg u Novom Pazaru, piše Srpski telegraf.

Prva žena Usame Zukorlića, Jasmina Rastoder, kako objašnjava dobro obaviješteni izvor Srpskog telegrafa iz Novog Pazara, nikako nije mogla da se pomiri s činjenicom da je Usame u kuću doveo drugu ženu, pa je s njihovo četvoro djece otišla kod roditelja u Ameriku.

Usame se sa Jasminom Rastoder vjenčao 2012. godine. Ona je takođe završila Medresu u Novom Pazaru, a prethodno je 15 godina živjela u Njujorku gdje joj roditelji i dalje žive.


Cijela ova priča podigla je veliku prašinu u Novom Pazaru i nastao je veliki haos. Iako je Usame pokušao da zataška cijelu stvar, prema riječima dobro obaviještenog izvora, to mu nije pošlo za rukom jer je Novi Pazar mala sredina i vesti, a pogotovo ovakve pikanterije, brzo se pročuju.

- Amina Paljevac je bila njegova učenica. On joj je predavao dok je išla u Medresu i tako je sve počelo. Njene drugarice su primijetile da se nešto čudno dešava i da je odnos Amine i Usamea nešto više od odnosa profesor - učenica. Ubrzo su počele da se šire i glasine da su njih dvoje u vezi. Nakon toga se saznalo i da su se vjenčali po šerijatskom pravu - kaže izvor Srpskog telegrafa.


Dodaje da je zbog toga u porodici Zukorlićeve prve supruge Jasmine Rastoder nastao haos.

- Njeni roditelji su poprilično razočarani i smatraju da im je kćerka uvrijeđena i da joj je, kao i njenoj porodici, narušen ugled. Oni su obrazovani i situirani ljudi koji čitav život žive na zapadu, odnosno Americi. Čim su glasine o Usameovoj ženidbi počele da se šire Novim Pazarom oni su došli po kćerku i unučiće i odveli ih u Ameriku - objašnjava izvor Srpskog telegrafa. Podvlači da Zukorlićeva prva supruga Jasmina Rastoder i njeno četvoro djece, osim srpskog, imaju i američko državljanstvo, pa im odlazak u Ameriku nije bio problem.


Izvor pojašnjava i da po šerijatskom pravu postoje određena pravila kada muškarac može drugi put da se oženi.

- Da bi se vjenčao drugi put, muškarac mora da dobije saglasnost prve supruge. Takođe je u obavezi da na ravnopravan način tretira vjenčane žene, kao i da ih finansijski podjednako izdržava i vodi računa o svakoj od njih kao i o djeci - ističe dobro obaviješteni izvor. Dodaje i da po Novom Pazaru kruži priča da Usame nije dobio blagoslov od prve supruge da stupi u drugi brak, mada kaže i da ne zna koliko je to tačno.


Kada su pozvali Usamea Zukorlića da prokomentariše ove navode on je kratko rekao da ne priča o privatnom životu i da je to, generalno, stav njegove porodice.

- Ironično je da su se dezinformacije proširile dok sam sa porodicom bio na odmoru. Nije tačno da sam se rastavio sa porodicom niti smo se ijednog trenutka rastavljali - kratko je rekao Zukorlić.

.

.

.

.

Izvor: Kurir 

KOMENTARI
2

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Moje ime je Ruth Ethan i ja sam iz Roma, želim brzo reći svijetu da na internetu postoji prava magija koja je snažna i stvarna. Zove se dr. Lola. Nedavno mi je pomogao da obnovim vezu s mužem koji me ostavio. Dok sam bila trudna kontaktirala sam dr. Lolu. Bacio je sihr na mene i moj muž, koji je rekao da mi više nije u rodu, nazvao me i počeo moliti da se vratim. Sada se vratio s toliko ljubavi i brige. Danas sam sretan što mogu izvijestiti da ova inkarnacija ima moć obnoviti prekinutu vezu. Jer sada sam sretna sa svojim mužem. Za svakoga tko čita ovaj članak i kome je potrebna pomoć, Dralba također može ponuditi bilo koju vrstu pomoći, poput liječenja svih vrsta bolesti, dobivanja sudskog spora, problema s trudnoćom, duhovne zaštite i više. Možete ga kontaktirati putem njegovog maila [email protected] pozivom ili ga dodati na whatsapp/viber uz njegov broj telefona +2348069288604 Ne odustaj od osobe koju stvarno voliš
Bok prijatelji, ja sam Naomi Samuel, nova sam ovdje, ne znam kako stvari ovdje funkcioniraju, ali ovdje sam pročitala dobre komentare i dodat ću malo iz svog života jer će mnogima biti od koristi mi ovdje, u potrazi za odgovorima i odnosima za rješavanje problema. Bila sam četiri godine u vezi sa Samulom, on je prekinuo sa mnom, učinila sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud, toliko sam ga željela zbog ljubavi koju gajim prema svom mužu, pitala sam ga o svemu sam obećao, ali on je odbio. Objasnila sam problem svog odnosa s kolegicom na poslu i ona mi je predložila da se radije obratim ljubavniku koji bi mi mogao pomoći da napravim ljubavnu čaroliju da vratim muškarca kući, ali ja sam žena koja nikad nije vjerovala u magiju, imala sam nema izbora , probala sam, kontaktirala sam vrača i rekao mi je da nema problema da će sve biti u redu u roku od tri dana, moj bivši će mi se vratiti u roku od tri dana, dr alaba je bacio urok i svaka druga amajlija u njegovom do hrama u moje ime usred noći. Začudo, drugi dan je bilo oko podneva. 16.00 Zvali su me sa nepoznatog broja, nazvao me bivši muž, bila sam toliko iznenađena da sam se javila na telefon, vidjela da je to moj muž, dugo smo razgovarali i sve što je rekao je da mu je žao. . jer je sve bilo krivo, rekao je da želi da mu se vratim da me voli još više. Bila sam tako sretna i otišla sam kod njega, kako smo počeli sretno živjeti zajedno i dan danas. Od tada sam obećao da ću podijeliti svoje dobre vijesti s ljubavnim igrama koje rade savršeno bez ikakvih nuspojava. Imam čvrstu namjeru da netko za koga znam da ima problema u vezi može pomoći takvoj osobi upućujući mu jedinu pravu i moćnu provjeru pravopisa koja mi je pomogla riješiti problem u braku. email:[email protected] možete mu poslati email ako vam je potrebna pomoć u vašoj vezi možete ga kontaktirati na WhatsApp i Viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744