x

I nebo je plakalo za njim: Sahranjen Šaban Šaulić! Hiljade ljudi sa cijelog Balkana se oprostilo od kralja narodne pjesme! (FOTO)

Nekrunisani kralj narodne muzike, legenda koja će zauvijek živjeti kroz svoje hitove, Šaban Šaulić (67), sahranjen je u petak, 22. februara u 15 časova u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Komemoracija slavnom pjevaču bila je istog dana u 11 časova u Skupštini grada.

Jedno od najvećih imena narodne muzike na vječni počinak ispratilo je oko 5.000 ljudi, a Novo groblje bilo je ovog kišnog i tmurnog petka malo da primi sve one koji su došli da se zauvijek oproste od Šabana.


Kovčeg sa tijelom preminulog Šabana Šaulića oko 12:50 časova unijet je u kapelu na Novom groblju. Na kovčegu su bijele kale i fotografija pokojnog kralja narodne muzike.


Povorka sa kovčegom preminulog pevača krenula je u 15 časova put grobnom mjesta, mjesta na kojem će počivati kralj narodne muzike, a koje se nalazi pored groba Nebojše Glogovca.


Supruga Gordana je grcala u suzama nad kovčegom voljenom Šabana. Pogledajte niz fotografija koje je zabilježila ekipa Telegraf.rs portala: 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.