x

I ovog puta se izvukao: Nanogica samo godinu dana!

Miroslav Miki Đuričić (42), kome je prijetilo do pet godina zatvora, uspio je da se nagodi sa sudom, koji mu je znatno ublažio kaznu. Rijaliti-nasilnik je dobio kaznu kućnog pritvora uz nanogicu i zabranu prilaska žrtvama na godinu dana. Naime, sud je potvrdio ove navode i pčelar više neće biti iza rešetaka.

Kako tvrdi naš izvor za Srpski telegraf, sud je bio previše blagonaklon prema nasilniku i pustiće ga da odsluži kaznu kod kuće.

- Miki se žalio na fizičko i psihičko stanje i kajao se za sve ono što je uradio. Rekao im je da nikada više tako nešto ne bi uradio i da ne zna šta mu je bilo u tim trenucima. Pravdao se da se dobrog djela događaja i ne sjeća i da nije mogao psihički da podnese ponašanje djevojke Suzane Perović - kaže naš izvor i napominje da se žrtvama nasilja sigurno neće dopasti sudska odluka:

- Iz pouzdanih izvora tvrdim da se nagodba Mikijeva sa sudom nimalo neće dopasti žrtvama, kao ni njihovim porodicama. Čovjek je pred cijelim svijetom prebio dvije žene i on sada sjedi u kući. To je loš primjer za ostale jer neko može da se povede tim kad Miki nije iza rešetaka poslije udaranja žena, neću ni ja.


Inače, kako izvor tvrdi, Đuričić je u sudu sve vrijeme ponavljao da se osjeća loše i da je sve uradio zarad ljubavi, a da je na kraju učinio strašnu grešku, zbog koje će se kajati dok je živ.

- Molio ih je da uzmu u obzir njegovo psihofizičko stanje i to što bi trebalo da ide na terapije, pa da mu shodno tome i omoguće da se brani sa slobode. Sud u početku nije htio da razmatra takvu mogućnost, ali su Mikijevi branioci donijeli nalaze ljekara u kojima piše da mu je liječenje potrebno - završava dobro obaviješteni izvor i dodaje da se oko Mikijevog slučaja podigla velika prašina, ali da je ishod iznenadio mnoge.


- Ovaj slučaj je posebno skandalozan jer se dogodio na javnom prostoru u televizijskom direktnom prenosu na nacionalnoj frekvenciji. Čak se i ministar policije oglašavao ovim povodom i rekao da nasilje ne može biti društveno prihvatljiva stvar i da se mora najstrože kazniti. Nakon ministra, oglasila se i koordinatorka sigurne kuće Vesna Stanojević, koja je rekla da ovo nasilje nosi posebnu težinu jer ti ljudi sa malih ekrana mogu nekome poslužiti kao primjer u opravdavanju sopstvenog nasilja i da je to neprihvatljiv model ponašanja u bilo kom društvu.

Podsjetimo, Đuričić je u noći između utorka i srijede najprije udario šamar svojoj djevojci Suzani, a zatim štakom udarao bivšu djevojku Nadeždu, zbog čega je diskvalifikovan iz daljeg takmičenja. Poslije toga je odveden u policiju, gdje je četiri sata davao iskaz, nakon čega je sproveden u zatvor da bi ga juče pustili da se brani da slobode.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.