x

Vraća se u bivši klub?

Ibrahim Šehić pred novim transferom

Prvi golman reprezentacije Bosne i Hercegovine Ibrahim Šehić (30) napustit će redove turskog Erzurumpsora.

Ovaj klub nije uspio zadržati status turskog superligaša u protekloj sezoni, a ispadanje u niži rang znači i da će 30-godišnji bh. golman napustiti ekipu.

Karijeru bi Šehić trebao nastaviti u svom nekadašnjem timu, azerbejdžanskom prvaku Qarabagu, koji ponovo pokazuje interes za njegovim uslugama.

Qarabag će u narednim danima poslati službenu ponudu za bh. golmana. Šehić je također zainteresovan za povrata u tim sa kojim je ostvario velike uspjehe i sa kojim je igrao Ligu prvaka.

Očekuje se da će sve biti gotovo veoma brzo i da Šehić potpiše ugovor sa ovim timom, čiji je dres nosio od 2013. do 2018. godine.

Ibrahim je sa ovim timom osvajao titule prvaka pet godina uzastopno, a pored toga je uzeo i tri titule Kupa Azerbejdžana. Sada će, kako stvari stoje, imati mogućnost da nastavi dominaciju među stativama Qarabaga.

Bh. čuvar mreže je protekle sezone bio rijetka svijetla tačka u redovima Erzurumspora. Ipak, ni njegove odbrane ih nisu spasile i klub je ispao u niži rang.

Podsjetimo, Šehić je prije odlaska u Qarabag 2013. godine, dvije sezone branio boje turskog Mersina, a karijeru je počeo u redovima sarajevskog Željezničara.

Pored prvaka Azerbejdžana Šehić se povezivao još sa turskim velikanim Trabzonsporom i Fenerbahčeom.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.