x

puna podrška luki

Ibrahimović: Modrić je zaslužio Zlatnu loptu, sretan sam jer je moja majka iz Hrvatske

Kapiten reprezentacije Hrvatske i veznjak Real Madrid Luka Modrić zasluženo je osvojio Zlatnu loptu, smatra bivši reprezentativac Švedske i trenutni napadač LA Galaxyja Zlatan Ibrahimović.

Ibrahimović je rekao da je Hrvat jedan od najkompletnijih veznih igrača na svijetu, a on je izdvojio samo neke od njegovih kvaliteta.

"Mislim da je Modrić jedan od najkompletnijih veznih igrača na svijetu: ima fantastičnu brzinu, nevjerovatnu viziju na terenu i sjajno radi s loptom", rekao je Ibrahimović.

Popularni "Ibra" nakon toga je rekao kako je Modrić u potpunosti zaslužio Zlatnu loptu i da je, između ostalog, sretan zbog igrača Real Madrida jer je njegova majka porijeklom iz Hrvatske.

"Igrao sam protiv Luke u vrijeme dok je bio mlad. Zaista sam sretan što je osvojio Zlatnu loptu jer igrači kao što je on rijetko dobijaju takve nagrade. Obično ta priznanja idu u ruke napadačima ili nogometašima koji su bili 'vau'. Prošla godina je u potpunosti bila Modrićeva, a ja sam zadovoljan i zbog toga što je moja majka iz Hrvatske", kazao je Ibrahimović.

Ibrahimović se pored izjave o Modriću osvrnuo i na Cristiana Ronalda za kojeg je još jednom rekao da nije napravio izazov transferom iz Real Madrida u Juventus.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.