x

KS BiH donio odluku nakon bure u završnici

Igokea, Spars i Borac izbačeni u niži rang!

Mnogo bure donijela je završnica košarkaškog prvenstva BiH.

Široki je stigao do titule, a Igokea, Borac i Sparsi nisu se pojavili na završnom Final Four turniru u Širokom Brijegu.

Iz Saveza su najavili žestoke kazne, a sada su to i obznanili.

Igokea, Borac i Spars su isključeni iz takmičenja i i izbačeni u niži rang.

Navedeni klubovi su također kažnjeni sa po 3.000 KM.

Jučer je na ovu temu govorio i prvi čovjek HKK Široki Igor Jelčić.


"Znate da je ovo jedna od najvećih lakrdija u bh. sportu. Da se tri ekipe nisu htjele pojaviti na završnici Prvenstva BiH. Te tri ekipe su argumentirale to svojim velikim brojem utakmica i umorom te da se zbog toga brinu za zdravlje svojih igrača. Nikad u povijesti sporta takvi argumenti nisu prošli pa nisu ni danas", kazao je Jelčić, te dodao.

"Tri kluba su očito dogovoreno nastupila. Mi smo dobili praktički tri ista dopisa, samo su u zaglavlju promijenili ime kluba koji šalje. Iza toga je nastala čudna situacija, a za par dana je Igokea poslala dopis da neće organizirati Final Four niti će doći na njega. Savez je u tom trenutku napravio samo ono što je mogao napraviti – ponudio je nekome drugom organizaciju prvenstva. Mi smo se javili i prihvatili organizaciju završnice. Tada je ponovno krenula lavina napada na nas. Ne znam što je Savez mogao drugo napraviti?

-Neki ljudi očito imaju kratko pamćenje pa su zaboravili da prošle godine Kup BiH nije htio nitko organizirati pa ga je organizirao Savez. Tada su Sparsi osvojili Kup na Grbavici u svojoj dvorani gdje je Savez dodijelio da se igra. Zašto to nitko nije komentirao? To je u redu, tada je Savez mogao organizirati. A sada kada jedan klub želi igrati iz razloga što poštuje Upravni odbor Košarkaškog saveza BiH, zato što su tri člana tog odbora iz reda Košarkaškog saveza Herceg-Bosne, što nam je naš Savez rekao da igramo. To je sad problem?".


"Dopis od Košarkaškog saveza BiH dobili smo 26. maja u kojem je pisalo da će se igrati Final Four te plasman za treće mjesto zbog plasmana u ABA ligu. 37 dana kasnije predstavnici klubova kažu da ih je Savez obmanuo i da im to nije tumačeno kako treba, da to nisu razumjeli na taj način. Gospodo, ako niste, onda imate probleme u svojoj administraciji.

-Sve je ovo njima jasno, samo su pokušali odigrati jednu igru, ali nisu uspjeli završiti to što su počeli. Jer da je ovo prošlo, iduće godine komotno u petom kolu, evo reći ćemo da je Široki na prvom mjestu, šaljemo dopis da smo imali teške pripremne turnire, odigrali smo pet kola i umorili smo se, mi više ne bismo igrali… Ne znam gdje to ima…?.

-Optužuju nas da smo primili pokal i medalju. Jesmo, primili smo pokal i medalju. Bili smo jedini na terenu cijeli dan, čekali smo i nitko nije došao. Što smo trebali, ne primiti pokal? Pa da budemo kao oni. Mi nismo priznali da to ne valja. Mi smo pokale naučili osvajati na terenu, a mi se ovome ne radujemo. On će ući u povijest kao 11. titula koju je osvojio Široki, no ne radujemo se".


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.