x

Igrač Warriorsa objasnio šta se sve dešava u svlačionicama NBA timova

"Igrači čim uđu u svlačionicu uzimaju mobitel i provjeravaju nekoliko stvari"

Igrač Golden State Warriorsa i MVP NBA finala 2015., Andre Iguodala, gostovao je u emisiji "The Breakfas Club" gdje je govorio o mnogim temama.

Iguodala se dotakao teme o kojoj se najviše pričalo za vrijeme finalne serije doigravanja protiv Toronta, a to je povreda Kevian Duranta.

"Naši treneri su jedni od najboljih na svijetu. I imam osjećaj da su ga oni vratili. Teško je kada ste sportista i povrijeđeni ste, svi vas gledaju sa strane. Kada ste njegov saigrač to je još teže jer svi pitaju: 'Kada se KD vraća? Kada se KD vraća?'"

"Prošle godine se to dogodilo i meni. Propustio sam posljednje tri utakmice protiv Houstona. Imao sam slomljenu nogu, a svi su pitali 'Kada se vraćaš' i gledali su u mene kao da sam imao samo modricu na nozi", rekao je Iguodala.

On se zatim osvrnuo i još jedne zanimljive teme i otkrio kako su igrači opsjednuti mobitelima i virtuelnim svijetom.

"Danas je najnormalnija stvar da igrači, čim uđu u svlačionicu na poluvremenu, odmah zgrabe mobitele. Ja se hvatam za glavu."

"Provjeravaju Instagram, ali provjeravaju i svoju statistiku. Ako si igrač na putu da postaneš superzvijezda, razmišljaš na način 'moram imati prosjek od 20 ili 25 poena', jer ti je agent tako rekao… 'stari, moraš zabiti 20-22 večeras'", dodao je igrač Warriorsa.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.