x

Uz nevjerovatnu cifru

Igrao za dvije reprezentacije, a sada ga matični klub želi vratiti uz pomoć legende

Fudbaler West Hama Declan Rice igra sezonu karijere.

Ovaj 22-godišnjak je statistički najbolji fudbaler Čekićara ove sezone, a među najboljim je i u Premiershipu, dok njegov klub zauzima sjajnu četvrtu poziciju.

Naravno ,nakon pomenutih partija Rice je stigao na metu vodećih klubova, a među najglasnijim je Chelsea koji želi Rice što prije u svojim redovima. Ovaj fudbaler sa West Hamom ima ugovor do 2024. godine.


Thomas Tuchel menadžer Plavaca ima zanimljiv plan. Naime, mogao bi u cijelu priču uključiti Johna Terrya da "pogura" transfer, a Abramovič bi navodno izdvojio 100 miliona eura za igrača čija je vrijednost 70 miliona eura, tako da bi nakon Grealisha postao najskuplji engleski fudbaler.

Terry je kao omladinac igrao u West Hamu, njegova porodica navija za Čekićare, pa Tuchel tu vidi šansu da se Rice "omekša" i karijeru nastavi na Stamford Bridgeu.


Interesantno, Rice je prošao omladinske kategorije Chelsea, a igrao je i za omladinske selekcije Republike Irske, no onda se odlučio za Englesku za koju je odigrao već 27 utakmica i postigao dva gola.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.