x

Ilda Šaulić ulaže 20.000 eura u porodičnu kuću u Šabcu, mještani oduševljeni: Šaban je zaslužio to!

Kćerka preminulog pjevača Šabana Šaulića, Ilda, prema pisanju srbijanskih medija, započela je restauraciju kuće Šabana Šaulića u Šapcu, koja bi uskoro trebalo da postane muzej u čast njenom pokojnom ocu, a vrijednost ove investicije je oko 20.000 eura.

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić je kuću sazidao prije nekoliko decenija, a već duže vrijeme je prazna i u nju je rijetko ko dolazio. Dok je bio živ, Šaban je povremeno obilazio svoj dom, ali se u njemu nije dugo zadržavao, ali je uvijek bio posebno vezan za to mjesto i redovno je plaćao ljude koji su održavali kuću i pazili na nju.

Ovu nekretninu je prepisao kćerki Ildi, a ona je poslije njegove pogibije navodno odlučila da tu napravi muzej u kojem će biti izložene Šabanove stvari i vrijednosti koje je stekao u dugogodišnjoj karijeri.


Mještani su ispričali da je Ilda dolazila početkom godine, odmah poslije godišnjice Šabanove smrti, i da je tada angažovala radnike za obnovu kuće. Prema njihovim riječima, izdvojila je čak dvadeset hiljada eura za restauraciju prostora, a radovi su počeli nedavno. Jedan od prolaznika rekao je da je čuo kako će muzej u Šaulićevu čast biti otvoren do kraja ove godine i da su svi u kraju srećni zbog toga.

– On je zaslužio da dobije muzej, to je njegova kćerka pokrenula. Svaka joj čast. Vidio sam i Gocu prije nekoliko dana ovdje, dolazila je da obiđe radove. Javila se ljudima na ulici i malo popričala s njima, tako sam i čuo da će u kući napraviti muzej – rekao je jedan od mještana za Kurir.





Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.