x

ove detalje o njoj su znali najbliži

Imala je sobicu i tu je primala pjevače: Marina je voljela da kupuje garderobu i da je dijeli!

Muzički tekstopisac Marina Tucaković preminula je nakon teške bolesti u 67. godini, a iza sebe je ostavila brojne vanvremenske pjesme i saradnje sa brojnim zvijezdama.

Marina je rijetko davala velike intervjue, a borbu sa opakom bolesti podnosila je hrabro, kao lavica. Kako njeni prijatelji kažu, voljela je da kupuje dosta garderobe, i to firmirane. Imala je dobar ukus za stvari i jedinstven stil. Kupila je što joj se sviđa, a onda kada ne može da ponese, to pokloni. Nije znala šta sve ima. Obožavala je da novac troši na skupe krpice, to ju je činilo srećnom.


Po kući je imala mnogo papira po kojima je bilo šta joj padne na pamet. Imala je jednu sobicu u kući gdje je dolazila cijela estrada, a ona njima pisala pjesme. Soba je bila mala, sa puno sitnica i detalja. Bila je strastveni pušač, uzme pet dimova i ugasi. Popuši četvrtinu cigarete i baci.


Marina je tokom svoje dugogodišnje karijere napisala nekoliko hiljada pjesama za poznate pjevače i tako im pomogla da izgrade sjajne karijere.

Neki od najpoznatijih pjevača kojima je pisala pjesme su Zdravko Čolić, Toše Proeski, Ana Bekuta, Indira Radić, Svetlana Ražnatović, Jelena Karleuša, Nina Badrić, Neda Ukraden, Aca Lukas, Ana Nikolić i brojni drugi. Početkom 2018. godine joj je dijagnostikovan maligni tumor dojke, nakon čega je ubrzo i operisana, a kolege su joj uputile brojne poruke podrške.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Blic

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.