x

naježila sve detaljima

Imala sam dva proroka: Lepa Brena otkrila šta joj je rekao nepoznati starac u Bosni, pa objelodanila detalje susreta sa baba Vangom!

Javnosti je dobro poznato da je pjevačica Lepa Brena imala blizak susret sa baba Vangom, te je otkrila šta joj je predvidjela, a onda iznenadila kada je priznala da je sa 14 godina imala prvi put susret sa proricanjem sudbine. Pjevačica je sve ispričala u sinoćnjem izdanju emisije Ami G Show, u kojoj nije bila 10 godina.

- Imala sam dva proroka koji su bili bitni u mom životu. Kada sam imala 14 godina, u to vrijeme se nije baš puno izlazilo, možda vikendom do 10 sati i sjećam se da sam sa mamom bila kod naše komšinice, teta Sene gdje je došao jedan stariji čovjek, to je tako u Bosni, samo se neko pojavi, koji je došao na vrata i zamolio za čašu vode. Ja sam brzo ustala dala mu vode, rekla da je tu doručak, zamolila ga da uđe, sjedne i on je pitao čija sam, a moja majka je rekla ''Valjda se vidi da je moja'', a on je rekao:


’’Ova vaša kćerka će biti jako poznata, koliko očima vidi toliko će daleko da ide, koliko rukama raširi toliko će moći da uzme’’ i ja sam tada pomislila ’’Ovo su gluposti, niti sam jako lijepa...' Nisam tada mislila to, ni danas ne razmišljam o tome, od ljepote ne može da se živi’’, kada je on rekao da ću biti poznata kao Tito, ja sam rekla ''Ovo je totalna glupost, nemoguće'', niko ne smije da pomisli da bude toliko poznat. On je meni rekao ja sam bolestan čovjek, idem na sremski front, imam šećernu bolest, molim te kada se to desi, molim te, sjeti me se, zapali mi svijeću. Za mene je to bio emotivni momenat, kada ste dijete ne znate kakve vam sudbina izazove sprema - ispričala je Brena sa knedlom ugrlu, a onda se osvrnula na susret sa baba Vangom:


- Drugi put je bilo kada sam pjevala koncerte u Bugarskoj, tada smo spavali po vilama bivšeg Todora Živkova. Mi smo bili u vili, pokupe nas helikopterom, odvedu na stadion i tako vrate. Meni su tada rekli morate da idete kod baba Vange, kada ste tako mladi, plašite se šta ćete čuti. Ja sam spavala na šećeru, rekli su mi da to uradim, stavila sam šećer ispod jastuka, cijelu noć nisam spavala, ništa mi nije bilo jasno. Ja sam otišla kod nje, to su bili redovi.


- Obukla sam se tako da me ne prepoznaju, jer nikada nisam voljela da me puštaju preko reda. Kupila sam joj svilenu maramu i zlatni medaljon, kada su me uveli kod nje, ona me je pitala da li sam ja Lepa Brena i rekla ’’Prije pet godina sam napisala da ćeš se pojaviti i da će sletjeti žena srebrno plave kose koju će narod Bugarske voljeti kao svoju’’. Za mene je to bilo sve emotivno, ali i sa nekom zebnjom. Nisam se plašila, ali nisam osoba koja je voljela da ima projekciju čitavog svog života - priča ona i dodaje:


- Rekla mi je da ću se udati za čovjeka koji nosi bijelu uniformu, ja sam tad rekla ne ne, ovo nema veze ni sa čim, ali ću da ispoštujem ovu priču. Rekla mi je napravićeš kuću, veliku zgradu gdje će svi koji pjevaju i sviraju biti, godinama ćeš to raditi. Rekla mi je da ću samo imati mušku djecu. Da ću u zrelim godinama da radim fantastične poslove, da će to biti nešto čemu ću ja biti posvećena i da ću uživati. Rekla je iduće godine, kada dođeš u septembru mjesecu kod mene, a na to sam ja rekla ''Ja sljedeće godine u septembru idem na odmor godinu dana, ne želim da radim, da sam ne znam ni ja ko'', a ona se nasmijala i potapšala po ruci, i rekla sljedeće godine u septembru dođi kod mene. I dok si živa bićeš Lepa Brena, uživaćeš u tome, jer je to tvoja sudbina i karma.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.