x

zdravi sastojci

Indijska supa od krompira, korijandera i čilija iznenadit će vas svojim okusom

Indijska kremasta supa od krompira, sa zelenim čilijem i svježim korijanderom, iznenadit će vas svojom lijepom bojom i okusom.

Priprema supe traje desetak minuta, a kuhanje oko 35 minuta.

Potrebni sastojci su jedna kašika suncokretovog ulja, jedna kašika slanog putera, četiri čehna isjeckanog bijelog luka, jedan isjeckani zeleni čili, dva praziluka, tri izrezane mrkve, tri krompira srednje veličine, dvije kocke za supe, 850 mililitara vode, 50 grama svježeg korijandera, po četvrtinu kašike soli, bibera i čilija u prahu.

Na početku zagrijte ulje i puter u velikoj šerpi na srednjoj temperaturi. Dodajte nasjeckani bijeli luk, praziluk i čili te pržite otprilike dvije minute, dok se ne smekšaju i promijene boju.

Dodajte mrkvu i krompir te malo pojačajte temperaturu i pržite dvije minute.

Potom u šerpi izmrvite kocke za supu i sve zalijte kipućom vodom. Odvojite dio korijandera za ukras, a ostatak dodajte u supu.

Pokrijte šerpu i kuhajte supu 15-20 minuta, dok krumpir ne bude mekan. Zatim skinite šerpu sa šporeta i izmiksajte je pomoću ručnog blendera. Vratite šerpu na šporet i kuhajte još dvije minute. Na kraju dodajte so, biber i čili.

Supu poslužite uz svježi korijander.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.