x

za posebne namjene

Inkasov Mercedes-AMG G63 je otporan na metke

Posjedovanje vozila kao što je Mercedes-AMG G63 san je za mnoge, a posebno ako se radi o dorađenom primjerku.

Kompanija Inkas poznata po proizvodnji blindiranih vozila kao što su Superior i Sentry MPV je svoj tretman iskuristila za Mercedes-AMG G63 te ovaj model dodala u ponudu blindiranih SUV-ova. Vozilo može izdržati najsurovije uvjete na cetni, ali i zaštititi putnike od napada nasilnika.

Inkas Armored G-Wagon izgleda i vozi se kao normalni AMG G63, ali je ojačan kompozitnim materijalima te može izdržati napad municijom, kao i eksplozije. Tačnije, može putnike zaštititi od napada oružja koje koristi municiju kalibra 7.62, kao i simultane eksplozije dvije DM51 granate.Vozilo je proizvedeno takod a zadovolji CEN 1063 BR6 balističke standarde.

Poređenja radi, Rezvani Tank Military Edition zadovoljaba BR7 balističke standarde, ali je razlika između ova dva vozila veoma mala.

Inkasovo vozilo ima kompletnu zaštitu putničke kabine, staklo otporno na metke, zaštitu baterije i kontrolnog modula, ojačani ovjes, sistem koji omogućava kretanje vozila u slučaju pucanja guma te sigurnosni sistem pristupačan iz predjeg dijela kabine.

Ako to nekom nije dovoljno, može naručiti i protivpožarni sistem te mnoštvo dodatne opreme.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.