x

Specijalan model

Inspirisan avionima: Predstavljen Bugatti Chiron Sport Les Légendes du Ciel

Bugatti verzijom Chirona Sport pod nazivom Les Légendes du Ciel proslavlja svoj uspjeh u avioindustriji i utrkama s početka 20. stoljeća.

Bugatti namjerava proizvesti 20 primjeraka modela Chiron Sport Les Légendes du Ciel od kojih će svaki koštati 2,88 miliona eura.

Automobil je lakiran u mat sivu boju koju Bugatti naziva Gris Serpent, a sadrži i široku bijelu liniju koja ide preko karoserije. Na bokovima su boje francuske zastave, plava, bijela i crvena te se nalaze odmah iza prednjih blatobrana.


Okvir rešetke hladnjaka je lakiran u sjanu crnu boju, dok su same rešetke od aluminija. Završeci izduvnih cijevi su napravljeni 3D printerom od inconela otpornog na visoke temperature.

Logotip avionskog motora s propelerom prisutan je na karoseriji i u unutrašnjosti, a nalazi s ena prednjim blatobranima, naslonima za glavu i aluminijskom dijelu centralne konzole.


Prilikom otvanja vrata na pod se reflektuje specijalni logo, a isti logotio se nalazi i na aluminijskim pločicama na pragovima. Unutrašnjost je presvučena Gaucho svijetlo smeđom kožom te je ukrašena aluminijskim detaljima. Na panelima vrata nalaze se skice aviona Nieuport 17 koji se utrkuje s Bugattijem Type 13. Opciono kupci mogu naručiti posebno komforna sjedišta i Sky View panoramski krov s dva panela.

Pogon je preuzet o Chirona Sport, a radi se o 8,0-litarskom W16 motoru koji razvija 1.479 KS i 1.600 KS obrtnog momenta.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.