x

INTERVJU SA KIJOM: Voljela bih da provedem Vaskrs u sretnom braku sa Slobom!

Najveći hrišćanski praznik Vaskrs učesnici "Zadruge" dočekaće u Bijeloj kući. Iako su već mjesecima u najgledanijem rijalitiju na ovim prostorima, koji ih je učinio veoma popularnim, praznična atmosfera i najiskusnijim rijaliti-igračima budi nostalgiju i želju da vaskršnje dane provedu u porodičnom okruženju. Kristina Kockar u razgovoru za Srpski telegraf sa sjetom se sjeća ranijih godina u kojima je tucanje jajima i druženje sa najbližima na Vaskrs za nju bio nezaobilazan ritual.

 Opiši kako se kod tebe slavi Vaskrs. 

- Vaskrs u mojoj kući sastoji se od toga da se okupimo majka, baka, ja, ujak dođe sa porodicom, sestra od tetke. Posljednjih nekoliko godina sam radila, Vaskrs sam, kao i sve ostale praznike, provodila na poslu. Slobodan je bio tu sa nama kad sam ja tu, posljednjih, dakle, godina rijetko.

Ne pamtiš nijedan Vaskrs sa ocem?

- On nije bio pozvan ni na svadbu. Nikad nismo bili u nekim divnim odnosima, tek smo pričali prije nego što sam ja ušla u "Zadrugu" o svemu šta se događalo proteklih 28 godina. Tako da on nije bio prisutan ni u jednom trenutku mog života.


On nije bio prisutan jer nije želio?

- Nije želio, to je bio njegov izbor. U svakom slučaju, nijednom mi nije nedostajao. Nije mi bilo žao što nije prisutan, majka je sve to nadomjestila. Na neki način bilo mi je malo žao što nije bio na svadbi, ali ga nisam pozvala jer sam željela da izbjegnem njegov nedolazak, bilo bi mi još gore.

Misliš da svakako ne bi došao na tvoju svadbu?

- Pa nije dolazio ni na sve ostale prilike, što bi tad bilo drugačije.

Nisi imala neki odnos s njim sve do ulaska u "Zadrugu"?

- On je doživio infarkt dvije nedjelje prije nego što sam ja u ušla. Onda sam otišla do njega da ga vidim i prvi put sam sjela i pričali smo o svemu. Uvijek je imao neke glupe izgovore, ali u suštini, ja njega i ne krivim, jednostavno takav je čovjek, a i mama se potrudila da imam sve u životu i previše ljubavi, tako da nisam osjetila ni u jednom trenutku njegovo odsustvo.

Pamtiš li neki težak trenutak u životu?

- Pa ja u životu nisam imala mnogo tužnih trenutaka, nemam neke tužne priče, imala sam srećno djetinjstvo, imala sam sve što sam željela u životu u granicama normale.

Jesi li oprostila ocu što nije bio uz tebe?

- Rekla sam da nikad neću oprostiti i mama mi je rekla da ne treba tako da razmišljam, ali posljednji put kada sam pričala s njim, sa svim ovim što mi se desilo, osjećam da je možda vrijeme da krenem dalje i da krenem ka praštanju, vidjećemo šta će biti. Nisam mu oprostila, ali smo napravili neki pomak ka tome. Ovo ružno što se desilo i to nas je nekako malo zbližilo. Nadam se da će se nastaviti ka boljem kad izađem.

Koji ti je najlepši Vaskrs?

- Svi su mi bili lijepi, ali ih ne pamtim nešto pretjerano zato što sam radila non-stop.

Jesi provela neki sa Slobom za pet godina?

- Jesam, prve dvije godine. Namjestilo se stvarno da radim, nema odmora u mom poslu. Sloba mi je pravio jaja, crtao mi, poklanjao mi ljubavne poruke, zaista je to bilo slatko. On je dolazio kod mojih na ručak. Mi smo to obilježavali intimno, u krugu porodice.


Sada ćete da provedete zajedno Vaskrs.

- Da, sreća u nesreći, ali u svakom slučaju ne na način kako bih ja to voljela.

A kako bi voljela da provedeš najveći hrišćanski praznik?

- Voljela bih da provedem Vaskrs u srećnom braku sa svojim mužem, kako dolikuje, kako sam i željela da bude cijeli život.

Još uvijek ne možeš da se pomiriš s tim?

- Još uvijek ne mogu, teško mi je, tamo smo zajedno i ne mogu još uvijek da vjerujem.

Djeluje li ti da je njemu u bilo kom trenutku teško što više nije tako ili ne?

- Iskreno, rijetko kad vidim da mu je teško, a i to mi je sumnjivo.



(Republika.rs)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.