x

ISIDORA ISPRAĆENA SA IGRAČKAMA: Drugarica pročitala njen pismeni zadatak i svi su zajecali, djevojčica kao da je predvidjela tragediju!

Isidora Vučković (12) koja je, vraćajući se iz škole, tragično nastradala u ponedjeljak pod točkovima automobila koji je nekontrolisano išao nizbrdicom bez vozača, sahranjena je danas na groblju u niškom naselju Donji Komren.

Na posljednji počinak djevojčicu je ispratila kolona od nekoliko stotina rođaka, porodičnih prijatelja, nastavnika i školskih drugova iz OŠ “Ivo Andrić” koji su se prvo okupili u dvorištu porodične kuće, a potom u crkvi u ovom niškom naselju gdje je služeno opelo. Bijeli kovčeg sa tijelom djevojčice, koji je prevozilo vozilo crvene boje, nepregledna ožalošćena kolona ispratila je ćutke do lokalnog groblja u ovom niškom naselju gdje su se otac Ivan, majka Ana, dede Petar Tihomir, bake Branka i Milena kao i brojni rođaci posljednji put oprostili od Isidore.


Isidorina drugarica Mia, uputila je oproštajne riječi u ima školskih drugova…

- Draga naša, jedan trenutak odnio je tvoj, a duboko obilježio živote svih nas. Dijeliti sa nekim školsku klupu, učionicu, užine, strahove i radosti već petu godinu nije malo. Ostaje praznina u tvom domu, u srcima tvojih roditelja, braće i svih koji smo te voljeli. Svi smo siromašniji za jednog velikog i dobrog čovjeka u koga si rasla. Bićeš dio naših razgovora, bićeš sa nama na eskurzijama, u učionici, na drugarskoj večeri.. Dijelićemo sve sa tobom kao da si tu. Čuvaj nas, anđele naš, uljepšaj nebo kao što si uljepšala naše živote - kroz suze, čitala je oproštajno pismo Mia.


Onda je uslijedio najpotresniji trenutak kada je djevojčica pročitala odlomak iz jednog pismenog zadatka koji je pisala Isidora, nakon čega niko više nije mogao da zadrži suze…

- Bila sam mnogo uplašena, odjednom ispred mene se stvorila neka vila i povela me za ruku do jedne kućice. Upitala sam je: "Zašto si me dovela, kako misliš da tu uđem, pogledaj kolicka je?" Vila mi je odgovorila da ću čim se nađem kraj te kućice i ja pretvoriti u vilu - pročitala je Mia dio Isidorinog pismenog zadatka, a zatim joj se obratila.


- Draga naša, da li je ovo trenutak kada se pretvaraš u vilu? Putuj prema anđelima i dođi nam bar nekada u san - rekla je Mia kroz suze.

U grob nastradale djevojčice, rođaci su stavljali igračke i slatkiše, opraštajući se od nje.


Kako je „Blic“ pisao, tragedija se desila u Požarevačkoj ulici, kojom se djevojčica vraćala svakog dana iz OŠ “Ivo Andrić” gdje je pohađala šesti razred, na svega 100 metara od kuće u kojoj živi. Odmah poslije nesreće policija je uhapsila vozača B.S. (53) iz Leskovca koji se sumnjiči da je počinio teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja jer nije pravilno parkirao I obezbijedio automobile koji je u jednom trenutku krenuo niz nizbrdicu I udario djevojčicu.


(Blic)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.