x

Islam i Agron Sadikaj u As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem: Nemamo podršku Hrvačkog Saveza BiH!

Novo izdanje „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bilo je posvećeno bh. hrvanju, a gosti su bili Islam i Agron Sadikaj, otac i sin.


Islam Sadikaj se hrvanjem se bavi od 1984. u HK Bosna.

„Za samo godinu dana, 1985. bio sam prvak BiH za pionire, a 1991. osvojio 2. mjesto u Jugoslaviji za juniore i 4. mjesto za seniore. Ljubav prema hrvanju se nije zaustavila ni tokom agresije, pa sam sa treninzima nastavio u Fisu, da bi 1997. nastupio na Mediteranskim igrama u Bariju i Evropskom prvenstvu u Budimpešti. Poslije tih nastupa, bez obzira na fizičku spremnost i prestajem se takmičiti“, kaže Islam Sadikaj koji svoju sportsku karijeru nastavlja kao trener u HK Bosna.

„Godine 2012. napustio sam Bosnu, osnovao novi Hrvački klub Sarajevo i nastavio sa radom i svojim novim takmičarima prenosio sam znanje i iskustvo te postizao odlične rezultate na mnogim turnirima širom Balkana, a nastupali smo na četiri velika turnira organizovanim od strane Svjetske Hrvačke Federacije (UWW)“.

Islam Sadikaj je 2010. na Svjetskom prvenstvu za veterane u Beogradu osvojio 5. mjesto, a 2013. ponovo je na Svjetskom prvenstvu za veterane u Sarajevu osvojio 2. mjesto, a 2014. ponovio je isti rezultat na Svjetskom prvetnstvu u Beogradu.

Agron Sadikaj se hrvanjem počinje baviti 2007. u HK Bosna, da bi 2012. prešao u HK Sarajevo sa svojim ocem gdje počinje sa ozbiljnim treninzima. Već 2015. je zabilježio nastup na Svjetskom prvenstvu za kadete u Sarajevu i Balkanskom prvenstvu za starije pionire održanom u Srbiji.

„Nastupao sam na četiri turnira organizovana od strane Svjetske hrvačke organizacije (UWW) i osvojio sam dvije medalje. I to na Croatia Opena treće mjesto sa pet pobjeda i jednim porazom, te treće mjesto na Balkanskom prvenstvu za kadete. Zabilježio sam i nastup na Evropsko prvenstvu u Sarajevu“.

U emisiji se Islam Sadikaj se posebno osvrnuo na aktuelnu situaciju u bosanskohercegovačkom hrvanju.

„Nažalost ni u jednoj situaciji nemamo podršku od krovnog Hrvačkog Saveza BiH, gdje isti taj Savez treba da služi kao podrška klubovima, vrhunskim hrvačima i trenerima. A oni, nažalost nisu. Oni apsolutno ništa ne rade dobro za bh. hrvanje, ali mi idemo dalje...“.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.