x

o najtežim trenucima

Ispovijest Mandine udovice: Nikad neću zaboraviti krik sina kad sam mu rekla da mu je otac umro!

Glumica Anastasija Anja Mandić progovorila je o teškim trenucima u svom životu i životu svoje porodice.

Njen suprug čuveni glumac Milorad Mandić Manda preminuo je 15. juna 2016. godine nasred scene pozorišta UK "Vuk Karadžić" tokom premijere dječje predstave "Petar Pan". Anja je sa svojim sinom Andrijom nakon toga prošla kroz izuzetno težak period suočavanja sa velikim gubitkom i bolom. Kako je priznala mnogo joj je tada pomogla njena kuma glumica Anđelka Prpić.


"Rijetko ko zna da smo na toj predstavi u prvom redu bili Andrija i ja. Uvijek smo ga ljubili pred predstavu međutim taj dan nismo stigli. Sjedili smo u prvom redu i kako sam gledala, on je pao sa broda, pomislila sam da je to smislio, kao pada u vodu. Međutim kad se nije pomijerao vidjela sam da nešto nije u redu, tražila sam nekoga pogledom da mi potvrdi moje strepnje i vidjela Bobu Mićalović, koja je isto gledala sa djecom predstavu, i ona me je zbunjeno gledala. Znala sam da nešto ne valja. U tom trenutku sam sama skočila na scenu i željela da mu oči budu zatvorene međutim njemu su bile otvorene i ja sam znala da nije dobro. Bila sam rastrojena između njega koji leži na sceni i Andrije koji je u prvom redu sve to posmatrao. Zatim oni navlače zavjese i izvode djecu iz sale, a ja ostajem unutra na sceni, dok mi dijete od devet godina ostaje iza samo", ispričala je glumica svojevremeno u emisiji "Preživjeli" na televiziji K1.


"U tom trenutku sam izletjela i rekla mu da će sve da bude u redu, ja sam bila funkcionalna da znam gdje mi je dijete, međutim stigla je hitna i vidjela sam da to dugo traje. Pozvala sam svu Mandinu djecu i rekla da dođu, jer tati nije dobro. U međuvremenu sam počela da se mirim sa osjećajem da će se nešto loše desiti ", ispričala je glumica.


"Odmah sam uključila psihologe i za mene i za Andriju, nisam htjela da lažem sina koji je osjećao da nešto nije u redu. Pitao me je "gdje je tata", a ja sam rekla šta imam da kažem. Taj njegov krik nikad neću zaboraviti, samo sam ga stegla i dala mu jastuk da udara što više može po njemu, a on je vikao da ne želi da živi i izbacio sve iz sebe. Kad je počeo da plače bilo mi je lakše, da znam da se nije zaledio, već da tuguje ", kazala je Anja Mandić.


"Prva predstava koju sam igrala je bila trauma za mene, to je bilo dvije nedjelje nakon njegove smrti. Mislila sam da sam danju u matriksu, a noću u limbu. Kako ja jedem, a njega nema, kako mogu da živim, a njega nema? Taj trenutak igranja "Rodoljubaca" je bio stvar odluke, tad sam odlučila da imam pravo da živim. Javljao se osjećaj krivice i tuga, što je normalno, ali shvatite da univerzum ima plan i da se to svima dešava, onda vam se tijelo opusti i nastavite da živite. Mislim da je najbolje što sam plakala pred Andrijom jer je i on naučio da tuguje i da ima dane kad ne želi napolje i da je to redu. Takođe, prije toga, Andrija je odigrao ključnu ulogu, on mi je rekao "znam da je ovo strašno ali hoću da skineš ovo crno i da svijetliš za mene", imao je samo devet godina. Isto jednom prilikom dok sam tupila i nisam htjela da izađem napolje, rekao mi je "šta bi ti tata rekao sada, pa izađi, malo promijeni tu energiju" - otkrila je glumica u svojoj ispovijesti.


Mnogo joj je pomogla i kuma Anđelka Prpić.

"Anđelka Prpić je bila uporna i prva me izvukla napolje i to na koncert i tad je preživjela sa mnom moj napad anksioznosti, šta ću ja na koncertu" , iskrena je bila Anja u spomenutoj emisiji.

Anja Mandić prisjetila se tada i jedne anegdote vezane za pokojnog glumca.


"On je bio veliki radoholik i mislim da je previše sebe davao na poslu. Zato su ga njegova djeca i bila željna. Kada je preuzeo funkciju VD u "Buhi" radio je dan i noć. Ode ujutru u 8 i ostane dok ne završi, do ponoći, a ujedno igra i predstave. Ja sam pokušavala da ga odgovorim, da ga urazumim da tako ne može dugoročno, ali sam na kraju odustala jer sam vidjela da je to neka njegova misija. Na kraju sam mu kuhala i nosila ručak u pozorište, da ne bi više živio na štapićima, a onda mi se prije nekog vremena desilo da me je vozio taksista, koji me je i tih dana svaki put vozio da mu odnesem ručak, i ispričao zanimljivu stvar. Rekao je kako ga je Manda jednom prilikom zamolio da stane prije kuće, da baci ručak u kontejner, da se ja ne bih uvrijedila" - otkrila je svojevremeno Anja za "K1" tv.

.

.

.

.

Izvor: Blic 

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Bila sam povrijeđena i slomljena kada se prije 7 mjeseci dogodio veliki problem u mom braku, između mene i mog muža. toliko strašno da je iznio slučaj na sudu radi razvoda. rekao je da više nikada ne želi biti sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu da prođemo kroz mnogo boli. Pokušao sam sve moguće načine da ga vratim, nakon mnogo moljakanja, ali sve bezuspješno. I potvrdio je da je donio odluku i da me više nikada ne želi vidjeti. I tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Dakle, objasnila sam mu sve stvari, a on mi je rekao da je jedini način da vratim muža da odem kod čarobnjaka radi čarolije, jer je i njemu stvarno djelovala. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao adresu e-pošte čarača kojeg je posjetio. ([email protected]) I tako sam sljedećeg jutra poslala mail na adresu koju mi je dao, a čarobnjak me uvjerio da ću za tri dana dobiti muža. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je on razgovarao sa mnom i rekao mi sve što trebam učiniti. Onda me dva dana, tako iznenađujuće, nazvao moj muž koji me nije nazvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna!! Tako se vratio isti dan, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju grešku i za bol koju je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza postala jača nego prije, uz pomoć kotača. Stoga ću vam savjetovati, ako imate problema, obratite se DR APATI, možete ga dobiti i na gmail: ([email protected]) ili putem whatsappa ili vibera na: (+66 81 302 8552).