x

otvorio dušu

Ispovijest Nikole Rokvića nakon gubitka oca Marinka: Godinu dana smo se borili, od početka smo znali da su male šanse da preživi!

Prošlo je 40 dana od odlaska Marinka Rokvića, koji je izgubio borbu s rakom pankreasa u 68. godini. Njegov sin, Nikola Rokvić u intervjuu za Story progovorio je o teškoj borbi svog oca i o bolu kroz koji porodica prolazi otkako je Marinko preminuo.

Na pitanje kako su se osjećali ovih 40 dana nakon smrti, Nikola je odgovorio:

- Otkako je otišao Marinko, dosta toga osjećamo, mnogo je pomiješanih emocija, sjećanja i, naravno, stanje prvog šoka je uticalo da se emocije pomiješaju. Moja porodica osjeća veliku ljubav. Što smo ga imali, što ga imamo za oca, supruga, brata i dedu. Bio sam prisutan kada su mi se djeca rađala i kada mi je otac otišao. U tom trenutku osjeti se slična bezgranična ljubav prema najbližem, koju ne osjetite tokom života. Poslije toga dolazi tuga, praznina... Ali pošto imamo takvog oca, neopisivu bol u dosta trenutaka zamijeni ponos, čak i radosna tuga.


- Godinu dana smo se borili zajedno s Marinkom protiv njegove bolesti i znali smo od samog početka da su male šanse da preživi. No, nismo gubili nadu i uzdali smo se u njegovu snagu i zdrav način života koji je vodio, kao i nevjerovatnu želju prema životu i ljubav prema svima nama. Za života je ispunio sve što je mogao. Došao je iz malog mjesta, Bosanskog Petrovca, sa samo 14 godina u Beograd i napravio je sve što je napravio. Veoma sam ponosan na njega zbog svega što je postigao, a najponosniji sam na to kako se nosio sa svim u posljednjih godinu dana. Nije nijednom zakukao, a to je izraz čojstva i ono je veće od junaštva. Zaštitio nas je od svoje patnje i bola ne govoreći nam koliko mu je teško. Sve smo uradili što smo mogli, i on isto, ali protivnik je bio mnogo jači. Vjerujem da je moj otac sada na nekom ljepšem mjestu - rekao je Nikola i dodao kako njegova djeca reaguju na vijest o smrti dede:


- Despot je u nekim trenucima bio ljut što je deda otišao, pa je rekao da će postati naučnik i naći lijek protiv smrti kako bi vratio dedu. Leona kaže da je njen deda otišao na nebo i da "amin" (tako zove Boga) čuva dedu. Traži da ide u crkvu i da se pomoli za njega. Dariova djeca su u Kanadi, a on je došao na pomen. Zbog svega što je imao prethodno dogovoreno, nije mogao da dođe na sahranu, ali sada je s nama u Beogradu i ostaće 10 dana. Majka se drži dobro. Naravno, ima trenutaka kada se osjeti ogromna tuga i nedostatak, ali nerijetko smo na okupu ili je tu neko od rodbine – uvijek smo uz Slavicu i trudimo se da se sjećamo lijepih trenutaka, da ne upadamo u prevelika očajanja. Sjećamo se Marinka po divnim osobinama i svega ljudskog što nam je ostavio u amanet.


Pjevač je otkrio i da li su sve vijesti vezane za uzrok Marinkove bolesti bile istinite.

- Što se tiče njegove bolesti, nije imao nikakve simptome. Sasvim slučajno je otišao u bolnicu s našim bratom iz Njemačke, koji je ovdje došao da se prekontroliše. Tada mu je otkrivena bolest ali, nažalost, bila je već u odmaklom stadijumu. Na skeneru nije izgledalo da je toliko strašno, ali kada je urađen rez, ljekari su vidjeli da je već otišlo sve predaleko. Čudesno dugo je izdržao, jer je to bolest koja odnosi život za nekoliko mjeseci. On je uspio godinu dana da poživi.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Story

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.