x

Ispovijest supruge Mirsada Kerića kida dušu: Prije nego smo isključili aparate, niz Mirsine obraze su se slijevale suze...

Šaban Šaulić i Mirsad Kerić nastradali su u teškoj saobraćajnoj nesreći u Njemačkoj 17. februara u ranim jutarnjim satima. Šaban je podlegao neposredno po dolasku u bolnicu, dok su se doktori nekoliko dana borili za život muzičara Mirsada Kerića.

Mirsad je sahranjen u subotu u Njemačkoj, a na vječni počinak ispraćen je uz muziku. Prilikom spuštanja lijesa u grob svirali su veliki Šabanov hit „Odlaziš, odlaziš rušiš mi sne“ i „Nedjelju“ Džeja Ramadanovskog, ali i refrene još nekih pjesama koje je rado Kerić svirao i pjevao.

Supruga Mirsada Kerića, Ružica Kerić ispričala je šta se dešavalo tog kobnog dana, dok su se Mirsadu doktori borili za život.


– Taj dan kada se sve dešavalo, sa našim kućnim prijateljem Alenom Krajinom otišla sam za Bilefeld, gdje me čekao sin Denis. Doktori su nam rekli da sjednemo pored njega i da mu pričamo, imala sam osjećaj kao da će da se probudi. Doktori su mi rekli da su morali da mu otvore glavu zbog pritiska koji je bio na mozgu, ali su mi rekli da je za sada sve u redu, da se ne brinem mnogo. Dali su mu dvije injekcije zbog problema sa bubrezima, ali da je sve u redu. Smirena sam se onda vratila u Offenbach zbog drugo dvoje djece, da bi narednog dana opet krenula za Bilefeld i ponijela Mirsadovu garderodu da bu mogao da se presvuče. Međutim, u međuvremenu se dosta doga izdešavalo. Dok sam se ja vozila za Bilefeld njemu su testirali refleksne zone i shvatili su da je njemu mozak već bio mrtav. Tada je javni tužilac potpisao da se aparati koji su ga održavali u životu mogu isključiti.

Ružica je otkrila da joj je sin Denis oduzeo mobitele, kako ne bi pratila dešavanja u medijima i na društvenim mrežama.

– Tada je Denis uzeo sve moje telefone i nije mi dao da pratim dešavanja na portalima i socijalnim mrežama. Od tog momenta nikom nisam vjerovala. Ispred bolnice me sačekao moj brat i pozvao me da zapalimo cigaretu i u tom momentu sam bila izgubljena. Kada smo došli na odjel, prišao nam je doktor i pozvao me u sobu. Doktor je bio upućen u to da ja koristim jake tablete poslije moje operacije, pa nisu smjeli da mi daju bilo kakve tablete za smirenje. Tada me je pogledao i rekao mi da moj Mirso nije izdržao. Ja sam udarila glavom od zid i rekla sam mu da ne smije gasiti aparate jer sam kontaktirala najblje neurologe u Njemačkoj – kazala je.

– Željela sam da ga oni pregledaju, da ga vrate, ali rekli su mi da sve to nije bilo moguće. Glavu su mu otvorili zbog toga što je to javni tužilac tražio. Doktor je po svojoj savjesti ne slušajući javnog tužioca mog Mirsu ostavio na aparatima dok mi ne dođemo i ne oprostimo se od njega. Kada smo ušli kod Mirsada iz njegovog oka niz obraz si mu se slijevale suze, moj sin je te suze obrisao i želio da zauvijek ostanu na njegovom dlanu – dodala je.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Hayat)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.