x

Ispovijest supruge preminulog fudbalera Partizana: Mirno spavaj, lijepi lave moj!

Srbija, ali i Holandija, gdje je Dejan Čurović (1968-2019) stekao status božanstva, u šoku su od prekjuče, kada je prestalo da kuca srce nekadašnjeg golgetera Zemuna, Partizana, Vitesea i Groningena. Popularni Ćure ostavio je iza sebe suprugu Jelenu, koja u ekskluzivnoj ispovijesti za Srpski telegraf otkriva detalje o životu skromnog i nenametljivog, ali nadasve omiljenog Zemunca.

- Dejan i ja je trebalo da idemo 29. jula na godišnji odmor, nismo ni sanjali da nešto s njim nije u redu. On je bio sportista od glave do pete, redovno je trčao, radio sklekove i trbušnjake, igrao tenis i futsal i tek početkom jula je osjetio znakove umora. Njegov sestra Irena, ljekar po struci, tražila je da uradi analize krvi i tako smo 13. jula saznali da je Dejan obolio od blažeg oblika leukemije. Prognoze divnih i nadasve stručnih ljekara u Kliničkom centru Srbije bile su optimistične, vjerovali su da će za šest mjeseci biti potpuno izliječen. Međutim, došlo je do infekcije koja je bila kobna po mog lava, koji me je iznenada ostavio - uplakana za naš list priča neutješna Jelena, koja naglašava da je Dejan obožavao njeno dvoje djece iz prethodnog braka.


Čurovićeva udovica ističe veliku zahvalnost kompletnom osoblju odjeljenja intenzivne njege hematologije KCS za svu njegu i pažnju.

- Do neba hvala ljekarima Zoranu Rajiću, Goranu Milivojeviću, Tanji Dragišić, Mili Maneski, Darku Antiću i Milanu Todoroviću. Vjerujte mi, nigdje u svijetu ne bi imao bolje liječenje - zaključila je Jelena.

Sahrana Dejana Čurovića (51) biće održana u 13.45 na Novom bežanijskom groblju u Beogradu. Očekuje se veliki broj njegovih prijatelja iz svijeta sporta, prije svega, predstavnika klubova u kojima je sa velikim uspjehom igrao.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Republika.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.