x

Ispunjena posljednja želja Isidore Bjelice: Evo kako je izgledalo na žurci u bijelom u književnicinu čast - naježićete se!

Književnica Isidora Bjelica nakon duge i teške bolesti preminula je prije dva mjeseca, ali njen lik i djelo neće biti zaboravljeni.

Za to se pobrinula i pjevačica Zorana Pavić koja je sinoć, prema Isidorinoj želji, napravila jedan vid slavlja kojim je obilježila sjećanje na ovu nesvakidašnju umjetnicu.

Isidori se mnoge osobine mogu pripisati, svakako ne i ta da je bila obična ili kao druge. Bila je posebna po svemu, od načina izražavanja, do izgleda i ponašanja. Upravo zbog toga i “oproštaj” od nje mora biti podjednako poseban kao što je i ona bila.


Zorana Pavić je rekla kako je u jednom dopisivanju sa književnicom, par mjeseci pred njenu smrt, Isidora izrazila želju da po njenom odlasku sa ovog svijeta prijatelji naprave žurku u njenu čast.


Pjevačica je to poslušala, i organizovala žurku, ali bajku u bijelom za Isidoru. Manifestacija je održana na jednom salašu na Paliću, a svi gosti bili su obučeni u bijelo. Uz muziku pušteni su svjetleći lampioni da odlete ka nebu.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.