x

Čarolija Pedrija i Aubameyang za trijumf Katalonaca

Istanbul je večeras gorio, ali Galata nije mogla do senzacije protiv Barcelone

Barcelona je u revanš susretu osmine finala Evropske lige savladala Galatasaray u Istanbulu rezultatom 2:1 i prošla je u narednu fazu takmičenja.

Spektakularna atmosfera dočekala je Barcelonu u Istanbulu, a domaći su krenuli veoma ofanzivno i nekoliko puta su zaprijetili u uvodnim minutama meča.

Ipak, bolje šanse imala je Barcelona. De Jong i Ferran Torres su imali dobre šanse, ali nisu uspjeli da zabiju. S druge strane Gomis je u posljednji čas izblokiran.

Istanbul je u 28. minuti eksplodirao. Nakon kornera Torres loše pokriva Marcaa, a ovaj pogađa za 1:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.


Radost domaćih trajala je samo devet minuta. Čudesan gol u 37. minuti postigao je Pedri za 1:1. Bacio je dvojicu igrača Galate na pod i zabio je za izjednačenje.

Barcelona je umalo otišla na odmor s vodstvom. Aubameyang je u posljednjim sekundama uzdrmao prečku i nakon 45 minuta igre bilo je 1:1.


Samo što je počelo drugo poluvrijeme Barcelona je povela s 2:1. Dugu akciju završio je Aubameyang za prednost gostiju.

Potom je Barcelona u svom stilu zatvorila utakmicu. Pas igrom su uništavali sve planove Galate u napadačkom dijelu i do kraja je ostalo 2:1, te je Barca prošla dalje.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.