x

Italija ove godine zatvara više od 20 odsto hotela

Više od četvrtine hotela širom Italije ostaće zatvoreno u junu uprkos izlasku te države iz blokade poslije oko tri mjeseca restriktivnih mjera zbog virusa korona, a više od 20 odsto biće zatvoreno i tokom cijele ljetnje sezone, podaci su italijanskog udruženja hotelijera Federalberghi.

Rukovodioci oko 20 odsto hotela u Italiji odlučili su da njihovi objekti ostanu zatvoreni i u junu, piše u izvještaju i dodaje se da je u planu da oko 80 odsto od ukupnog broja hotela u Italiji bude otvoreno u avgustu.

Navodi se i da je oko 118.000 ljudi ostalo bez sezonskog posla u hotelijerstvu tokom maja zbog situacije sa virusom kovid-19. Pojedini hoteli koji su otvoreni u Firenci, jednoj od najpopularnijih turističkih destinacija prije pandemije, strahuju za poslovanje jer nema mnogo rezervacija.

Italija je 3. juna otvorila regionalne granice poslije tri mjeseca mjera ograničenog kretanja. Istovremeno su dozvoljeni dolasci iz zemalja EU i Šengena, medjutim prvi turisti su većinom Italijani, a hoteli koji su otvoreni očekuju strane turiste u julu i avgustu.

Italija je prva zemlja u Evropi koja je početkom marta uvela mjere opšteg karantina, a postepenim popuštanjem restriktivnih mjera je izašla iz blokade poslije oko tri mjeseca.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.