x

Azzurri opet bez Mundijala

Italijani pronašli krivca za skandalozan poraz: "Reprezentaciju gledaju kao smetnju"

Fudbaleri Italije su upisali skandalozan poraz od Sjeverne Makedonije u polufinalu baraža za Svjetsko prvenstvo.

Iako su u susret polufinala play-offa ušli kao apsolutni favoriti na kraju su poraženi sa minimalnih 0:1 i to nakon što su primili gol u posljednjim minutama.

Tako će Azzurri koji su ljetos postali prvaci Evrope propustit drugi uzastopni Mundijal što je samo po sebi pravo poniženje za ovu fudbalsku velesilu.

U izjavama poslije utakmice predsjednik FIGC Gabriele Gravina je za poraz okrivio klubove iz Serije A što pomalo zvuči nevjerovatno.


"Postoje poslovni interesi koji su povezani s upravljanjem klubom. Svi su za zaštitu svojih legitimnih interesa. Kada se okuplja reprezentacija, kod igrač se vidi entuzijazam, dok se kod klubova nailazi na otpor."

"Klubovi na reprezentaciju gledaju više kao na smetnju, nego kao na ujedinjenje", poručio je Gravina.


Lega Serie A, organizacija koja upravlja Serijom A, je ranije odbila da odgodi jedno kolo Serije A prije martovskog okupljanja, nešto na čemu je FIGC insistirao, pa u tome se i krije razlog za ovakvu izjavu.

Iako je kritikovao klubove otkako je sjeo na čelo FS Italije Gravina nije uradio ništa konkretno po pitanju odnosa klubova Saveza i klubova.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.