x

Dogovoreni lični uslovi

Italijani tvrde: Lovren spreman za transfer Romu

Iskusni hrvatski defanzivac Dejan Lovren je navodno dogovorio lične uslove sa Romom, pred svoj potencijalni transfer iz Liverpoola.

Prema posljednjim tvrdnjama Sky Sport Italia, Roma je postigla dogovor sa predstavnicima štopera Liverpoola, a navodno su i Redsi spremni prihvatiti ponudu Vučice.

Prema pisanju Sky Sporta, Roma predlaže posudbu u trajanju od jedne sezone s opcijom otkupa ugovora koja bi postala obavezna ukoliko Lovren upiše određeni broj nastupa u dresu rimskog velikana.

Navodno je Roma spremna platiti 25 miliona eura za otkup Lovrenovog ugovora.

Roma je svoj interes preusmijerila na 30-godišnjeg Dejana Lovrena nakon što nije uspjela uputiti dovoljno bogatu ponudu za Tobyja Alderweirelda. Vučica je navodno bila zagrijana i za Danielea Ruganija, ali je interes za 25-godišnjeg Italijana s vremenom opao.

Inače, Lovren se ovog ljeta dovodio u vezu i sa Milanom, ali je sada Roma u najboljoj poziciji za osiguravanje njegovog transfera.

Dejan Lovren je u Liverpool stigao 2014. godine iz Southamptona za nešto više od 25 miliona eura. Od tada je u dresu Liverpoola upisao 170 nastupa u svim takmičenjima.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.