x

CRVENI ALARM

Italiju pogodila snažna oluja, dvije osobe izgubile život: Formula 1 razmatra otkazivanje utrke

Vremenski uslovi u regiji Emilia-Romagna bi trebali biti ekstremni i to je navelo čelnike Formule 1 da razmisle o otkazivanju utrke


Velika nagrada Emilije Romagne nalazi se pod velikim upitnikom nakon naznaka da bi vremenski uslovi u nadolazećem vikendu mogli biti ekstremni.

Prije samo dvije sedmice regija je zahvaćena velikom olujom i poplavom koja će ponovo osnažiti pred šest utrku sezone.

Veliko nevrijeme je potopilo veliki dio regije i lokalno stanovništvo se moralo evakuisati iz područja, a dvoje ljudi je izgubilo živote.

U narednim danima se očekuje još kiše, a izdana su crvena upozorenja u kojima sve lokacije u regiji Emilia-Romagna imaju upozorenje, piše Racing news 365.

U danima pred utrku, koja bi se trebala voziti u nedjelju od 15 sati, očekuje se nešto manje padavina, ali nova oluja bi se mogla pojaviti u subotu tokom kvalifikacija.

Prva od dvije utrke u Italiji ove sezone i proteklih se godina održavala pod blažim kišnim uslovima.

U prvoj utrci nakon povratka u kalendar 2020. godine slavio je Luis Hamilton (Lewis), a zatim je u kišnim uslovima dva puta zaredom slavio Maks Ferstapen (Max Verstappen).

U ovu utrku kao vodeći vozač ulazi „Leteći Nizozemac“ s 14 bodova prednosti nad ekipnim kolegom Serhijom Perezom (Sergio).


Izvor: avaz.ba


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.