x

Ivana Trišić odlučna: Potrudiću se da donesem titulu Miss svijeta!

Kako god da vam to izgleda, biti najljepša žena u Srbiji nije ni malo lako.Šta sve to podrazumijeva, koliko je potrebno truda, koliko ima obaveza, a s druge strane koliko može biti lijepo, otkrila nam je misica Ivana Trišić, koja ovih dana putuje na izbor za Miss svijeta u Kinu.

Sa Ivanom smo pričali jednog nedjeljnog popodneva, a lijepa, obrazovana (na čemu posebno insistira agencija „Mis YU“) i opuštena Ivana nam je na samom početku otkrila koliko joj se promijenio život od kako je postala Miss Srbije prošle godine:

„Promijenio se za 180 stepeni. Imala sam dosta obaveza, ali sam uživala radeći ih. Biti Miss nije lako, to znači biti uzor u svojoj zemlji, a ambasador ljepote u inostranstvu. Moj dan je počinjao oko 7 ujutro, a završavao se oko 1 noću. Posjećivala sam razne kulturne događaje, učestvovala u humanitarnim projektima i manifestacijama, radila kao model na svjetskim i domaćim modnim pistama, putovala...Postojala je jako dobra organizacija i podrška kompanije Miss Yu i zbog toga sam uspjela da napravim balans između studija na državnom Pravnom fakultetu, posla u Telegrafu i titule Mis Srbije. Takođe zahvalila bih se opštini Obrenovac na pruženoj podršci, kao i mom tati, mojoj porodici i prijateljima koji su mi svakodnevno pomagali“-rekla nam je Ivana.

2. Da li si se nekad pokajala što si se prijavila za Mis?

Ne. Ova titula mi je donijela mnoga otvorena vrata i veoma sam srećna zbog toga!

3. Šta bi savjetovala djevojkama koje razmišljaju da krenu tvojim stopama?

Svim lijepim i mladim djevojkama poručujem da se prijave za izbor za Miss, jer kompanija Miss Yu ima licencu za 15 svjetskih takmičenja u ljepoti. Imaće priliku da putuju, rade kao manekeni i modeli, tv lica ili voditelji u zavisnosti od interesovanja. Najbitnija stvar koju kompanija radi je ulaganje u obrazovanje i duhovno uzdizanje. Svaka od finalistkinja dobija stipendiju za četvorogodišnje školovanje na fakultetu za projektni menadžment i inovacije. Ono što bih im, savjetovala je to da budu prirodne, nasmijane, elokventne i odmjerene.

4. Osmog novembra putuješ u Kinu, šta očekuješ od tog izbora?

Od izbora u decembru očekujem spektakl, fenomenalnu organizaciju, biće interesantno i pomalo naporno.Takmičenje se održava u predivnom turističkom mjestu Sanja u Kini. U tih mjesec dana, imaćemo svakodnevne probe, treninge, vježbe koreografije i takmičenja u talentu, sportu, humanitarnom projektu, nacionalnom plesu, head to head challenge-u kao i media awardu. Dizajnerka koja će se pobrinuti za moj svjetski izgled na sceni i za kofer pun prelijepih haljina je Valentina Dukić, vlasnica salona Sirena i zbog toga vjerujem da cu se naći u top 5 najlepših djevojaka na svijetu. Takođe zahvalila bih se Marijani Kerleti što je sašila prelijepu haljinu u etno stilu sa oslikanim ženskim likovima iz srpske historije. Tu haljinu kao i ručno rađenu torbicu sa motivima ruže nosiću na humanitarnoj večeri na Miss World 2018.

5. Šta i koliko ti je pružila Miss Yu kompanija i da li si zadovoljna saradnjom sa njima?

Veoma sam zahvalna Mis Yu kompaniji, posebno mojoj dragoj mentorki Vesni De Vinči što mi je omogućila da u prethodnih godinu dana proputujem pola svijeta, prošetam svjetskim modnim pistama i što mi je pružena šansa da postanem Tv lice i novinar na portalu Telegraf.rs kao i to što sam stekla divne prijatelje za cijeli život. Ovo je bila najljepša godina u mom životu! Takođe zahvalila bih se i direktorki marketinga dragoj Milanki Đorđević što je provela sate na telefonu razgovarajući sa mnom, učeći me kako da rešim razne situacije koje iziskuje titula Miss i što mi je pružala neizmjernu podršku u svakom smislu!

6.U međuvremenu si počela da se baviš novinarstvom. Da li je to nešta što si željela ili je došlo samo od sebe?

Jedan od najbitnijih dana za vrijeme mandata, a i u mom životu, bio je dan kada sam se zaposlila na portalu Telegraf.rs, gdje sam za kratko vrijeme zahvaljujući profesionalnom timu naučila da samostalno snimam, montiram i da sama svoje priloge realizujem. To je nov pristup novinarstvu koji podrazumijeva kompletnu samostalnost. Zahvalna sam na pruženoj šansi, a posebno gospodinu Borisu Kostovu na pruženoj edukaciji i prenijetom znanju. Biti u okviru kompanije “Comtrade” je najveća privilegija i čast. Radimo na najsavremenijoj opremi i tehnici. Nisam to planirala, ali uživam u svakom danu provedenom na poslu.

7.Kakvi su planovi poslije izbora u Kini i kako sebe vidiš za 10 godina?

Moji planovi poslije izbora su da završim studije, jer sam trenutno na završnoj godini državnog Pravnog fakulteta. Jednog dana voljela bih da se bavim međunarodnim pravom, a željeni posao je ambasador Srbije u Njujorku. Takođe bih voljela da se još nekoliko godina bavim manekenstvom i modelingom i sarađujem sa najboljim svjetskim modnim dizajnerima. Ne znam gdje ću tačno biti za deset godina, ali ove godine ću se potruditi da nam donesem titulu Mis Svijeta u Srbiju! 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.