x

broba za tron

Iz AMG-a uskoro stiže odgovor na Audi RS3

Mercedes-AMG će novo izdanje najsnažnije A-Klase predstaviti početkom naredne godine, a sve su prilike da će novi A45 biti na tronu „divlje horde“ C segmenta.


Mercedes-AMG je uoči predstavljanja nove generacije modela A45 objavio zanimljiv vidoematerijal sa zimskih testiranja u kojem se može vidjeti raskošan potencijal njihovog najsnažnijeg predstavnika u C segmentu koji svojim performansama ponajviše cilja na Audijev model RS3.

I prije nedavnog predstavljanja nešto slabijeg modela A35 u AMG-u su potvrdili da uveliko rade na novom izdanju modela A45 čiji osnovni sastojci ostaju isti. Dvolitarski četverocilindarski turbo motor ovaj put nudit će više od 400 konjskih snaga koje će se posredstvom automatskog mjenjača sa dva kvačila distribuirati na obje osovine.

S nekolicinom prepoznatljivih elemenata u i na karoseriji koji krase pojedine modele iz AMG odjela, zaključno s četverostrukim završecima izduvnog sistema, novi AMG A45 u prodaji bi trebao biti početkom naredne godine, a u sjedištu AMG-a kažu da su uvažili kritike prema kojima je prethodna generacija imala sterilno upravljanje i obećavaju da će novi A45 „u akciji“ biti znatno posvećeniji i zabavniji.

.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.