x

Iz rubrike dno dna: Gnusna poruka člana Vučićeve stranke uoči obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici!

Vladimir Đukanović, narodni poslanik i član Predsjedništva Srpske napredne stranke (SNS) čiji je lider Aleksandar Vučić, objavio je sramotnu poruku na svom Twitter profilu uoči obilježavanja 24. godišnjice genocida u Srebrenici.

"Srpskom narodu želim da čestitam dan oslobođenja Srebrenice. Hvala generalu Ratku Mladiću na briljantno izvedenoj vojničkoj operaciji Кrivaja 95", napisao je Đukanović uz video ulaska vojnika pod vodstvom ratnog zločinca Ratka Mladića u Srebrenicu.

Na ovakav sramotan potez dotični se odlučio sinoć, nekoliko sati pred ukop posmrtnih ostataka 33 žrtve srebreničkog genocida.


No, ovo Đukanoviću nije prvi put. On je prošle godine, skupa sa predsjednikom Srpske desnice Mišom Vacićem na jednoj srbijanskoj televiziji, uživo u programu čestitao građanima 11. juli koji su nazvali danom oslobođenja Srebrenice. Oni su to učinili u trenutku dok je cijeli svijet obilježavao 23. godišnjicu genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

Đukanović je tada rekao da su građani svake godine na, kako je rekao, godišnjicu oslobođenja grada izloženi "ispiranju mozga i mentalnom silovanju" manipulacijama o Srebrenici.


Na slične poteze srbijanskih zvaničnika javnost je, može se reći i navikla, a posljednji slučaj je zabilježen kada je zastupnica Srpske radikalne stranke u Skupštini Srbije Vjerica Radeta nakon smrti predsjednice Udruženja Majke Srebrenice uputila neljudsku poruku koja je zgrozila svijet.

Ostaje da se vidi da li će Aleksandar Vučić sankcionisati člana svoje stranke ili će se i ovo potisnuti duboko u sjećanja.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.