x

samo 10 primjeraka

Iza ovog laganog i superbrzog Alfa Romea 4C stoji Pogea Racing

U njemačkoj tuning kompaniji Pogea Racing nude Alfa Romeo 4C koji nema audio-sistem, ali ima 350 konjskih snaga koje su zadužene za samo 904 kilograma.

U njemačkoj tuning kompaniji Pogea Racing kažu da je inspiracija za stvaranje Alfinog modela 4C Zeus nastala zbog činjenice da u italijanskoj automobilskoj kompaniji nikada nisu razmišljali o proizvodnji okretnog dvosjeda 4C koji bi na sebi nosio čuvenu djetelinu s četiri lista (Quadrifoglio).

Rezultat svega je "pero lagani" Alfa Romeo 4C koji i dalje pokreće centralno smješten 1,75-litarski četverocilindarski turbobenzinac, ali temeljito dorađen motor u ovom slučaju umjesto standardnih 241 KS i 350 Nm najvećeg obrtnog momenta razvija 351 KS i 458 Nm koji se na zadnju osovinu distribuiraju posredstvom rekalibriranog 6-stepenog automatskog mjenjača s dva kvačila.

Uz bitan dodatak da je 4C Zeus olakšan za 100 kilograma, spomenute brojke dovoljne su da „baby blue“ dvosjed od 0 do 100 km/h stiže za 3,4 sekunde i razvije 304 km/h.

Uz naglašeno korištenje karbona „dijeti“ su doprinijele posebne 18 i 19-inčne ultralagane felge, lakši izduvni sistem i opcija koja isključuje ugradnju audio-sistema. Rezultat svega je masa automobila koja iznosi samo 904 kilograma, što uz spomenuti potencijal motora, optimiziranu aerodinamiku, adekvatne gume i sniženo težište osigurava vrhunsku upravljivost (zabavu, u slobodnom prevodu).

Pogea Racing će Coupe 4C Zeus ponuditi u samo deset primjeraka, a cijena paketa (po uzoru na najbolje kreacije Lotusa) koja ne uključuje automobil iznosi 50.100 eura.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.