x

svjedok užasa

Izašao je na terasu, opsovao je neku ženu i krenuo da puca: Šok svjedočenje čovjeka koji je preživio užas na Cetinju!

Vuk Borilović (34) koji je u petak zavio u crno Cetinje, ali i Crnu Goru, navodno je prije  pira izašao na terasu porodične kuće i počeo da psuje i viče pogrdne riječi na račun jedne ženske osobe, a nakon toga pucao i ubio 10 ljudi, među kojima dvoje djece.

Cetinjani su i dalje neutješni nakon najvećeg masakra u novijoj historiji te zemlje. Iz dana u dan, saznaju se novi jezivi detalji tragedije u kojoj je pomahnitali ubica rešetao sve ispred sebe, a u pohodu nije poštedio ni djecu Nataše Pejović Martinović, Mašana (11) i Marka (8) koje je takođe, zvjerski ubio.

Slobodan Vujačić, Borilovićev komšija koji je pukom srećom preživeo masakr za Pobjedu je ispričao kako je uspio da sačuva živu glavu, ali je naveo i da je teško rekonstruisati šta je ubica sve uradio tih sat vremena.


- Prvo smo čuli tri pucnja, a onda smo ga vidjeli na terasi kuće. Držao je pušku, uz užasan komentar na račun neke ženske osobe, krenuo je u krvavi pohod. Odmah mi je bilo jasno da se zlo sprema - kaže Vujačić:

- Kada je ubica upao u dom Drecuna, odjeknuli su lelek, kuknjava, vriska i pucnjava. Onda, odjednom zatišje. Mislim da je ušao u ukupno šest kuća. Koga je god zatekao, ubio ga je ili ranio. Na kraju je krenuo u moju kuću. Vujačić je objasnio za crnogorsku Pobjedu, da je Boriloviću bio plan da "odradi" još jednu kuću, ali da nije uspio.


- Ne znam kada je tačno došao pred moju kuću. Naseljem su se prolamali leleci. Borilović je tada stao na stepenište pred mojom kućom i nešto je vikao, pretećim tonom, gestikulirao je - kaže ovaj Cetinjanin i dodaje da je zajedno sa jednim policajcem, koji je čuvao njegovu kuću, uspio da otjera napadača koji je potom sjurio prema porodici Radunović.

Cetinjanin koji je spasio živu glavu od komšije Borilovića kaže da je njegova porodica spasena zahvaljujući prisebnosti policajca koji je sve vrijeme bio na terasi njegove kuće.

- Bio je hrabar taj policajac i hvala mu. Bio sam tu sa njim. Nisam se mogao kriti po kući, da mi neko drugi brani dom i porodicu, a ja da se krijem - rekao je Vujačić.


Sagovornik je rekao da kad se sreo oči u oči sa monstrumom, on tada nije bio ranjen.

- Bio je i te kako aktivan. I trčao je veoma brzo, imao je nevjerovatnu snagu - zaključio je on.

Podsjetimo, Vuk Borilović je 12. avgusta u cetinjskom naselju Medovina prvo ubio svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašana (11) i Marka (8), a potom i njihovog porodičnog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) koji je pokušao da ga zaustavi, a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Milu (52) Radunović. U svom krvavom pohodu Borilović je ranio šest osoba.

.

.

.


.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.