x

Izdrži, dušo draga, snjegovi neće pasti, Srbija će te spasti: Potresni stihovi pjesme posvećene Moniki!

Djevojčica Monika Karimanović (12) nestala je 20. decembra, a njena sudbina bila je inspiracija Draganu Joviću da napiše pjesmu o njoj ...

- Decembra jednog hladnog u magli zimskog jutra krvnik je onaj malčanski pred tobom, Monika, stao. Ti si u školu pošla, al' kući nisi došla... Nisi se nadala, dušo, da će na tvom putu do škole Malčanski berberin stati i da će tebe mladu neko na putu da prati. I dok si se u Brzom Brodu ka svojoj školi kretala u brzom hodu, na tvome pravednom putu noga je krvnika stala. Ti si se, drago dijete, od monstrumskog pogleda prepala i bez riječi, ko jagnje, sudbini svojoj predala - stihovi su pjesme posvećene djevojčici Moniki Karimanović (12) iz okoline Niša koja je prije 8 dana nestala na putu do škole.


Pjesmu "Monika" napisao je Dragan Jović iz Kule kod Požarevca, pjevač i tekstopisac kojeg je, kako kaže za Telegraf.rs, veoma pogodila djevojčicina sudbina.

Ovo su neki od stihova pjesme koji su, kako navodi, nastali iz srca, sa ciljem da se i na ovaj način pokaže podrška djevojčici i njenoj porodici.

- Izdrži Monika, molim te, jer tebe čuva Bog, njemu se majka tvoja i ona baka stara već sedam dana mole da te vrati iz škole. Majka ti postelju spremila i za spavanje sve pripremila. Vrati se princezo majkina, vrati se kraljice tatina, jer ti si, dušo draga, još na času tvom. Šuma je tvoja učionica, pećina je tvoj dom.

Pjesma će ova tvoja do neba da se čuje i svaki stih će njen do Boga da doputuje, a Bog će pravedni tebe iz ruku dželata tvog spasiti uskoro vjeruj jer tebe čuva Bog.


Ne boj se, djevojko mlada, tvoja je duša čista, a njegova je zla i zato će da strada. A tebe priroda čuva. Sva te planina štiti i vodicu ti daje. I ti ćeš tu vodu piti i nama živa biti. Svi se za tebe Bogu mole i svi te sada traže. Sva se Morava digla.

Sve smo ti bliže i bliže, od Temske pa do Kalme, Buzovika, Šugrina i Mirkovca ove te noći traže. Suha će planina ruke raširiti, Rtanj će da zaplače. Nebo plavo će se smiriti, snjegovi neće pasti, Srbija će te spasti.

Podsjetimo, Monika je nestala 20. decembra, a za njom je tragalo 600 ljudi kojima se priključuje i više od 100 pripadnika Vojske Srbije. Djevojčicu je oteo Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski berberin.

Kako su mediji prenosili prethodnih dana, djevojčica je posljednji put viđena sa otmičarem u okolini Knjaževca. Potraga za Ninoslavom Jovanovićem i djevojčicom biće nastavljena i danas.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Telegraf.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.