x

Brighton oslabljenim Redsima očitao lekciju

Izgleda kao ružan san, ali nije: Kloppov Liverpool doživio veliko poniženje

Jurgen Klopp je danas bio bez napadača Roberta Firmina, Luisa Diaza, Dioga Jote i Darwina Nuneza, nedostajao je i stoper Virgil van Dijk, ali to ne bi smjelo biti opravdanje za novi poraz.

Na Anfieldu nedostaje mnogo igrača i Kloppu ponovo glavobolje zadaju povrede, pa je u gostima kod neugodnog Brightona morao da improvizuje, a to je u konačnici donijelo očajnu igru slavnog kluba koji je bio potpuno nemoćan i doživio je težak poraz rezultatom 3:0.

Brighton je pokazao više i zasluženo je ostvario pobjedu s s kojom je čak preskočio Liverpool na tabeli i sada je sedmi sa 30 bodova, dok je Liverpool osmi sa 28 i ima čak sedam bodova zaostatka za pozicijama koje vode u Ligu prvaka.

Nakon 45 minuta na Amexu su mreže mirovale, da bi u šest minuta nastavka Brighton sa dva gola riješio pitanje pobjednika.

Oba gola postigao je March, u 47. i 53. minuti, dok su asistenti bili Mitoma i Ferguson. U 82. minuti sjajni March asistira, a iskusni Welbeck ovjerava tri boda domaćinu.

Brighton je igrao bez Trossarda, reprezentativca Belgije kojeg je trener De Zerbi udaljio iz tima jer je očito mislima u Tottenhamu koji pokušava da ga kupi.

I drugi klub iz Liverpoola ima velike probleme. Everton je na Goodison Parku sa 1:2 izgubi od Southamptona, iako je poveo golom Onane u 39. minuti. Ward-Prowse je sa dva pogotka u nastavku Svecima donio veliki preokret i velika tri boda.

Bio je ovo derbi začelja. Everton pada na 19. mjesto sa 15 bodova, a toliko ima i posljednjeplasirani Southampton, ali i 18-plasirani West Ham, koji je danas sa 1:0 izgubio u gostima kod Wolverhamptona.

Također dodajmo da je uprava Evertona imala zabranjen dolazak na Goodison Park zbog sigurnosnih razloga. Nezadovoljni navijači žele ih vidjeti što dalje od kluba, a nakon ove utakmice stvari će se dodatno zakomplikovati.

Do vrijedne pobjede došao je Nottingham Forest protiv Leicestera (2:0). Vodeći gol postigao je Brennan Johnson u 56. minuti, a konačnih 2:0 isti igrač postavlja u 85. minuti. Ranije danas je Mancehster United nakon preokreta savladao City sa 2:1, dok od 18:30 igraju Brentford i Bournemouth.

Sutra od 15 sati igraju Chelsea i Crystal Palace, te Newcastle i Fulham, a u još jednom derbiju kola od 17:30 Tottenham i Arsenal.


Premier liga, 20. kolo:

Brighton - Liverpool 3:0 (March 47, 53, Welbeck 82)

Everton - Southampton 1:2 (Onana 39/ Ward-Prowse 46, 78)

Nottingham Forest - Leicester 2:0 (Johnson 56, 85)

Wolverhampton - West Ham 2:0 (Podence 48)

(sportsport.ba)


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.